Gospodarska delegacija s področja znanosti in tehnologije ob obisku predsednika Državnega zbora dr. Gregorja Viranta v Češki republiki

Gospodarska delegacija s področja znanosti in tehnologije ob obisku predsednika Državnega zbora dr. Gregorja Viranta v Češki republiki

07. 08. 2012

Datum: od 30. septembra do 1. oktobra 2012

Kraj: Češka republika

V sklopu obiska predsednika Državnega zbora dr. Gregorja Viranta v Češki republiki, od 30. septembra do 1. oktobra 2012, bo organizirana gospodarska delegacija s področja znanosti in tehnologije.

Za udeležence delegacije bo ob tej priložnosti organiziran znanstveno–poslovni forum, kjer so poleg plenarne predstavitve projektov in tehnologij predvidena tudi dvostranska poslovna srečanja s potencialnimi češkimi partnerji.

Češka republika si je kot eno glavnih prioritet zadala razvoj gospodarstva, ki bo temeljil na raziskavah, razvoju in inovacijah. V tem okviru iščejo tudi partnerje za vzpostavitev sodelovanja. Možnosti krepitve sodelovanja na področju tehnološkega razvoja in uporabnih znanosti se kažejo predvsem na področju biomedicine, okoljskih tehnologij, obnovljivih virov energije, vesoljskih znanosti, novih materialov, nanotehnologije in informacijske tehnologije.

Okvirni program predvideva odhod iz Ljubljane 30.9. v popoldanskih urah, nočitev v Pragi in 1.10. dopoldan udeležbo na znanstveno-poslovnem forumu. Dokončni program z dodatnimi elementi bo izoblikovan glede na izražen interes udeležencev.

Prijave: V kolikor ste zainteresirani za udeležbo, vas naprošajo za izpolnitev e-prijavnice do ponedeljka, 27. avgusta 2012.

O nadaljnjih organizacijsko–logističnih in vsebinskih podrobnostih vas bodo sproti obveščali.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na Matejo Kranjc Štefanec, Tel: (01) 478 2047, e-mail: mateja.kranjc-stefanec@gov.si ali na Romana Weixlerja, e-mail: roman.weixler@gov.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj