Objavljena javna razpisa za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih 2012 in za sofinanciranje tehnoloških investicij, ki so v neposredni navezavi na rezultate razvojno-raziskovalnih aktivnosti

Objavljena javna razpisa za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih 2012 in za sofinanciranje tehnoloških investicij, ki so v neposredni navezavi na rezultate razvojno-raziskovalnih aktivnosti

31. 07. 2012

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 27. 7. 2012, www.mgrt.gov.si

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v Uradnem listu RS (Št. 57/2012, Datum: 27. 7. 2012) objavilo dva javna razpisa: Javni razpis za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih 2012 in Javni razpis za pridobitev sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR za sofinanciranje tehnoloških investicij, ki so v neposredni navezavi na rezultate razvojno-raziskovalnih aktivnosti.

Namen Javnega razpisa za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih je krepitev razvojne funkcije v podjetjih z zaposlovanjem in usposabljanjem raziskovalcev in razvojnikov za polni delovni čas v novih ali razširjenih interdisciplinarnih razvojno-raziskovalnih skupinah in s tem podpora podjetjem pri krepitvi njihovih raziskovalnih, razvojnih ter inovacijskih sposobnosti. Javni razpis je tudi odprt za zavode, ki opravljajo raziskovalno-razvojno dejavnost za podjetja, razen javnih zavodov.

Več

Namen Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR za sofinanciranje tehnoloških investicij, ki so v neposredni navezavi na rezultate razvojno-raziskovalnih aktivnosti je spodbuditi investicijska vlaganja podjetij v uvedbo novih ali bistveno izboljšanih produktov, ki so rezultat njihovih predhodno izvedenih razvojno-raziskovalnih aktivnosti. Podprti bodo investicijski projekti, ki bodo:

  • vzpostavili proizvodnjo novega ali bistveno izboljšanega produkta v okviru novega obrata,
  • prispevali nova delovna mesta in
  • prispevali k skladnejšemu regionalnemu razvoju.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj