Brezplačno spletno predavanje - »Širitev na tuje trge s franšizo in licenciranjem«

Brezplačno spletno predavanje - »Širitev na tuje trge s franšizo in licenciranjem«

23. 02. 2021

Datum: 17. marec 2021, od 10.00 do 12.00 ure

Kraj: na spletu

Center za mednarodno poslovanje vas v okviru serije spletnih seminarjev s strokovnjaki vabi na brezplačno spletno predavanje z naslovom: »Širitev na tuje trge s franšizo in licenciranjem«, ki bo potekalo v sredo, 17. marca 2021, od 10.00 do 12.00 ure.

Tokratna gosta srečanja bosta Dr. Edith B. Steiner, svetovalka za franšizing in mednarodno poslovanje, izvršna direktorica podjetja Growentas GmbH ter Dušan Žerak, svetovalec  za franšizing in izvršni direktor FRANADRIA d.o.o.

Čedalje ostrejša konkurenca sili podjetja, da stalno iščejo nove, nišne poslovne priložnosti. Ena takih je franšizing, ki po mnenju strokovnjakov, pomeni velik razvojni potencial za obe strani v poslu, za dajalca in jemalca franšize. Pri franšizingu gre pravzaprav za posel »na ključ«, kar je lahko posebej vabljivo za posameznika, ki išče poslovno priložnost, medtem ko dajalcu franšize ustreza predvsem, da se njegova dejavnost oziroma prodaja produkta hitreje širi s pomočjo kapitala in drugih resursov franšizojemalca.

Izkoristite izjemno priložnost za pridobivanje svežih znanj in preverite možnost širjenja na tuje trge, bodisi s franšiznim modelom bodisi z licenciranjem.

Program:

  • Trendi v EU in Sloveniji
  • Franšiza ali licenca?
  • Kdaj je podjetje primerno za širitev na tuje trge s pomočjo franšize/licence.
  • O vzpostavitvi franšizne ali licenčne oblike poslovanja.
  • Zakaj enim uspe in zakaj drugim ne?
  • Tveganja franšiznega/licenčnega poslovanja.
  • Adriatic ali DACH regija - nova franšizna tržna niša?
  • Primer dobre prakse: rast podjetja s pomočjo franšizinga - Optiprint in njegov uspeh 

Ob koncu srečanja vam bosta gosta na voljo za vsa vaša morebitna vprašanja, kjer boste lahko preverili ali ima vaše podjetje potencial za tovrstno širitev na tuje trge.

Udeležba na spletnem predavanju je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj