Brezplačno usposabljanje za lastnike in prevzemnike podjetij

Brezplačno usposabljanje za lastnike in prevzemnike podjetij

23. 02. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Kraj: na spletu oz. v živo na raznih lokacijah po Sloveniji

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi vse podjetnike, lastnike in prevzemnike podjetji, ki so v fazi prenosa lastništva ali bi o pripravi na različne oblike prenosa lastništva in izvedeli kaj več, da se udeležijo usposabljanja. Podjetniki bodo, po zaključku usposabljanja, povabljena na brezplačni svetovalni intervju na katerem jim bodo individualno predstavljene finančne spodbude države za pripravo in izvedbo prenosa lastništva.

V letu 2021 bo izvedenih 20 usposabljanj. Usposabljanje izvajajo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in nekatere območne Obrtno podjetniške zbornice (Ajdovščina, Trbovlje, Tolmin, Kamnik, Nova Gorica, Šmarje pri jelšah in Maribor), CEED Slovenija - Zavod Mreža Podjetništva, BSC Kranj - Regionalna razvojna agencija Gorenjske in IED - Inštitut za ekonomsko demokracijo.

Usposabljanje je financirano s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in ni vezano na članstvo.

KOMU SO NAMENJENA?

Usposabljanja je namenjeno vsem podjetnikom in podjetnicam, lastnikom podjetij in prevzemnikom, da v manjših mrežah (skupinah) podjetnikov razmišljajo o prenosu lastništva podjetja, si med seboj izmenjajo izkušnje ter si, skupaj z moderatorjem, pomagajo pri ovirah na poti rasti in razvoja ter re-pozicioniranja podjetij na trgu.

KAKO POTEKA?

Vsako usposabljanje obsega pet delavnic. Vsaka delavnica traja 2 šolski uri in lahko poteka on-line ali fizično.  

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:

V vsako usposabljanje bo vključenih od 5 do 10 podjetnikov iz vse Slovenije, ki se srečujejo s podobnimi izzivi.

TERMINI IN KONTAKTNE OSEBE:

Izberite izvajalca 10 urnega delavničnega usposabljanja in pridobite informacij o usposabljanju:

  1. BSC Kranj - Regionalna razvojna agencija Gorenjske eno delavnično usposabljanje
  2. Gea College - inkubator za podjetništvo izvaja v letu 2021 eno delavnično usposabljanje
  3. Območna Obrtno-podjetniška zbornica Maribor izvaja v letu 2021 tri delavnična usposabljanja
  4. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj z območnimi Obrtno-podjetniškimi zbornicami izvaja v letu 2021 pet delavničnih usposabljanj
  5. CEED Slovenija - Zavod Mreža Podjetništva pet delavničnih usposabljanj
  6. IED - Inštitut za ekonomsko demokracijo izvaja v letu 2021 pet delavničnih usposabljanj

KAJ PRIDOBIM?

  • znanje, kako se izogniti napakam, ki so jih drugi podjetniki  naredili na poti prenosa podjetij (kot na primer izzivi pri prevzemu podjetij ali pozicioniranju novega lastnika podjetja);
  • spoznavali različne načine odločanja v podjetjih za bolj premišljeno poslovanje;
  • razmisleke o novih idejah za strateške premike pri organizaciji podjetij, tržnem poziconiranju podjetja ali novih poslovnih izzivih;
  • se srečanja in izmenjavo mnenj z izkušenimi slovenskimi in tujimi podjetniki, ki imajo izkušnje s prenosom lastništva in/ali eksperti za prenos lastništva;
  • izmenjave izkušenj v mreži s podjetniki, ki imajo podobne izzive;

INFORMACIJE O FINANČNIH SPODBUDAH ZA PRENOS LASTNIŠTVA

V okviru podpore pri prenosu lastništva pa država podjetnikom nudi tudi finančno podporo v okviru vavčerja za prenos lastništva. Z namenom, da se ohranjajo delavna mesta in z njimi uveljavljena podjetja, država nudi za vsak sklop vavčerja finančno podporo o tem se dogovori s strokovno svetovalko na svetovalnem intervjuju.  

Takoj, ko se boste prijavili na svetovalni intervju vas bo v roku petih dni kontaktirala naša svetovalka, ki vas bo seznanila s postopkom pridobitve finančnih sredstev za vavčer za prenos lastništva ter se z vami pogovorila o izzivih in pasteh s katerimi se lahko srečate pri prenosu lastništva.

Na podlagi tega intervjuja boste pridobili Predhodno potrdilo agencije, ki je priloga k vlogi za vavčer za prenos lastništva. Seznanjamo vas, da vam je svetovalka na voljo za vprašanja povezana z vavčerjem ves čas izvajanja aktivnosti. V okviru vavčerja za prenos lastništva lahko prejmete podporo s strani države v skupni višini 9.000,00 EUR. In sicer za:

  1. aktivnosti priprave na prenos lastništva do višine 60% realnih stroškov oz. največ 3.000,00 EUR,
  2. aktivnosti izvedbe prenosa lastništva do višine 60% realnih stroškov oz. največ 3.000,00 EUR,
  3. aktivnosti dvig kompetenc prevzemnika družinskega podjejta do višine 60% realnih stroškov oz. največ 3.000,00 EUR.

Za vsak sklop aktivnosti so v razpisni dokumentaciji navedeni stroški aktivnosti, ki so upravičeni. Več si lahko preberete v dokumentaciji vavčerja za prenos lastništva.

Za vsak sklop aktivnosti je potrebno v vlogi definirati tudi zunanjega izvajalca, ki ste ga izberete iz evidence zunanjih izvajalcev. Pozorni morate biti, da izvedbi aktivnosti in izdelavi dokumentov pomembnih za pripravo ali izvedbo na prenos lastništva v okviru vavčerja za prenos lastništva upoštevate minimalne zahteve za pripravo dokumentacije.

Pred oddajo zahtevka za vavčer mora naša svetovalka pregledati vašo dokumentacijo. Za pregled dokumentacije se prijavite na zahtevo za pregled dokumentacije pred oddajo zahtevka za vavčer za prenos lastništva.

Za vsa dodatna vprašanja smo dostopni na e-naslovu: Prenos.Lastnistva@spiritslovenia.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj