Povabilo k udeležbi na 2. konferenci Podonavske e-regije

Povabilo k udeležbi na 2. konferenci Podonavske e-regije

29. 06. 2012

Datum: 24. in 25. september 2012

Kraj: Grand hotel Union, Ljubljana

V času od 24. do 25. septembra 2012 Medobčinska pobuda v Sloveniji za čezmejno elektronsko sodelovanje v Podonavski regiji (http://eLivingLab.org/CrossBordereRegion/InterMunicipality) in ALADIN (pobuda univerz v regiji Alpe Adria – Donava) v sodelovanju z JAPTI in Veleposlaništvom Avstrije v Sloveniji organizirata 2. konferenco Podonavske e-regije z naslovom: "Čezmejne elektronske rešitve in storitve – razvoj prototipov kot izvajanje Podonavske strategije, ki jo je leta 2010 pripravila Evropska komisija.

Podonavska strategija sledi načelom finančne, institucionalne in zakonodajne nevtralnosti – torej sodelovanje brez novih institucij, brez novih zakonodajnih aktov in brez dodatnih sredstev iz proračuna EU. Bistvo makroregionalnega povezovanja je v tesnejšem in bolj usklajenem sodelovanju obstoječih institucij in učinkovitejši uporabi obstoječih sredstev, tako evropskih, nacionalnih kot ostalih.

Pobuda temelji na pričakovanju, da bodo novi in inovativni načini čezmejnega elektronskega sodelovanja pripomogli k pospeševanju novih e-rešitev in e-storitev, kar bo prispevalo k večji konkurenčnosti sodelujočih organizacij, podjetij, države, in regije kot celote, kot tudi k boljšemu življenju državljanov v regiji.

Pomemben del konference so bilateralni razgovori med podjetji IT sektorja iz petih sodelujočih držav (Slovenije, Srbije, Hrvaške, BiH in Avstrije) ki jih organizira JAPTI v sodelovanju z ustreznimi sorodnimi institucijami držav v regiji.

Konferenca in bilateralni razgovori bodo potekali 24. in 25. septembra 2012 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Okvirni program konference (SLO verzija)

Okvirni program konference (ANG verzija)

Prijave: Prosimo vas, da svoj interes za udeležbo na konferenci oziroma bilateralnih razgovorih med podjetji potrdite preko e-prijavnice, najkasneje do petka 29. avgusta 2012. Po uspešno opravljeni prijavi, boste prejeli potrditev na vaš e-mail.

Kotizacije ni.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na gospo Tanjo Drobnič, Tel: (01) 5891-894, e-mail: tanja.drobnic@japti.si ali na gospo Tino Lukan, Tel: (01) 5309-826, e-mail: tina.lukan@japti.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj