Brezplačni seminar: »Kako poslovati na Kubi«

Brezplačni seminar: »Kako poslovati na Kubi«

22. 05. 2012

Datum: 7. junij 2012, ob 13.00 uri

Kraj: v prostorih JAPTI, Verovškova 60, Ljubljana

JAPTI v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Veleposlaništvom Republike Kube na Dunaju, ki je akreditirano za Slovenijo, organizira seminar »Kako poslovati na Kubi«, ki bo potekal 7. junija 2012, ob 13.00 uri v prostorih JAPTI, Verovškova 60, Ljubljana.

Seminar je namenjen slovenskim podjetjem, ki že poslujejo s Kubo in bi tam želeli razširiti svoje poslovanje in podjetjem, ki o vstopu na kubanski trg šele razmišljajo.

Gospod Salvador Cabeiro Quintana, ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Republike Kube na Dunaju, bo predstavil in odgovarjal na vaša vprašanja v zvezi z:

  • aktualnim gospodarskim stanjem na Kubi,
  • kubansko poslovno kulturo in običaji,
  • priložnostmi za poslovno sodelovanje s kubanskimi podjetji ter
  • dobrimi in slabimi poslovnimi praksami.

Blagovna menjava med Slovenijo in Kubo je skromna, boljši rezultati so na strani storitvene menjave, kjer prevladujejo turistična potovanja slovenskih državljanov na Kubo. Področja, kjer se kažejo možnosti gospodarskega sodelovanja med slovenskimi in kubanskimi podjetji so:

  • biotehnologija,
  • obnovljivi viri energije (hidroenergija, biomasa),
  • kmetijstvo,
  • avtomobilska industrija,
  • turizem,
  • rudarstvo.

Seminar predstavlja odlično priložnost za izmenjavo mnenj in vzpostavitev novih poslovnih stikov med samimi udeleženci dogodka.

Predviden program seminarja:

13.00 – 13.05

Pozdravni nagovor

g. Igor Plestenjak, direktor

13.05 – 13.25

Predstavitev bilateralnih ekonomskih odnosov med Republiko Slovenijo in Kubo

ga. Tanja Drobnič, vodja Oddelka za internacionalizacijo, JAPTI

13.25 – 14.10

Predstavitev poslovnega okolja na Kubi

g. Salvador Cabeiro Quintana, ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Kube na Dunaju

14.10 – 15.00

Vprašanja in odgovori / razprava

V kolikor boste slovenska podjetja izrazila interes za izhodno gospodarsko delegacijo v Republiko Kubo, bo JAPTI v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Kube na Dunaju in sorodno institucijo na Kubi organiziral gospodarsko delegacijo predvidoma v drugi polovici letošnjega leta.

Prijave: Prosimo vas, da nam spletno prijavnico za udeležbo na seminarju pošljete najkasneje do petka, 1. junija 2012. V kolikor ste zainteresirani za udeležbo v izhodni gospodarski delegaciji, vas prosimo, da v omenjeni prijavnici za udeležbo na seminarju, v zadnjem okencu Additional information (Dodatne informacije) označite vaš interes za udeležbo v izhodni gospodarski delegaciji. Po uspešno opravljenih prijavi, boste prejeli potrditev na vaš e-mail naslov.

Kotizacije za seminar ni.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na gospo Tanjo Drobnič, vodjo Oddelka za internacionalizacijo na JAPTI, Tel: (01) 5891 894, e-naslov: tanja.drobnic@japti.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj