Zakaj pisati blog

Zakaj pisati blog

08. 05. 2012

Vir in informacije: http://blog.spletnik.si/, 19. 4. 2012, Avtor: Andreja

Če imate v sklopu spletne strani tudi blog, potem imate 90 % več možnosti, da bo vaše vsebine spletni pajek indeksiral pogosteje kot druge konkurenčne strani. Kaj je pomembno, ko se lotimo bloganja in zakaj blog ni več le postranska zadeva, temveč nuja.

Video

Bistveni razlogi, zakaj je dobro, da pišete blog:

  • Komunikacija – blog je odlično orodje za komunikacijo z vašimi potencialnimi in obstoječimi strankami/naročniki. Preko bloga z njimi ostanete v stiku, ki je še kako potreben za negovanje odnosa.
  • Odgovori na vprašanja – preko bloga lahko bralcem odgovorite na vprašanja, sploh tista pogosta. Odgovor lahko preko bloga poglobite in z vsemi informacijami servirate bralcu.
  • Pot do spletne strani/trgovine – blog lahko uporabite kot most do vaše spletne strani/trgovine . Preko bloga tako lahko tiste, ki jih vaša vsebina zanima, usmerite do spletne strani in si na ta način pridobite več naravnega, brezplačnega obiska.
  • Nova, sveža vsebina – ker vemo, da je vsebina kralj in je potrebna za višje pozicije v iskalnikih, je blog odlično orodje za doseganje tega cilja. Namesto, da si izmišljujete vsebino za spletno stran, vsakič, ko objavite blog, vsebino objavite tudi na spletni strani. In spletni pajki bodo z veseljem indeksirali novo vsebino in vam na podlagi le te ponudili višje pozicije.
  • Prepoznavnost – bolj kot boste aktivni na blog-u, več bralcev ko boste imeli, bolj bo rasla tudi vaša prepoznavnost. Blog uporabite za predstavitev vašega podjetja in vseh vaših storitev/izdelkov, ki jih imate v svoji ponudbi.
  • Da pa bo vaš blog še bolj učinkovit, bodite izvirni, drugačni! Drugačne vas lahko naredi že sama vsebina in izgled bloga. No, ne pretiravajte s šalami ali barvami, le poskrbite, da si bodo vaš blog zapomnili!
  • Da pa bo vaš blog še bolj zanimiv za bralce, objavite kdaj tudi kakšen intervju, nagradno igro ali video. Bralci vam ne bodo ušli, nasprotno, želeli si bodo še več vaših vsebin!
Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj