Gospodarska delegacija na Japonsko in v Republiko Korejo

Gospodarska delegacija na Japonsko in v Republiko Korejo

03. 05. 2012

Datum: 28. - 30. maj 2012

Kraj: Japonska in Republika Koreja

Ministrstvo za zunanje zadeve bo v času od 28. do 30. maja 2012 organiziralo obisk gospodarske delegacije na Japonskem in v Republiki Koreji, ki jo bo predvidoma vodil Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve RS.

V okviru obiska na Japonskem bo 28. maja v Tokiu organizirana poslovna konferenca z dvostranskimi (B2B) srečanji z japonskimi podjetji. V skladu z interesom bo organiziran tudi poseben program oz. sektorski pogovori. Obisk gospodarske delegacije se bo 29. in 30. maja nadaljeval v Republiki Koreji, kjer bo v Seulu potekal poslovni forum z B2B pogovori slovenskih podjetij s potencialnimi korejskimi partnerji. Podobno kot na Japonskem bo tudi v Koreji potekal posebni program za tiste slovenske gospodarske sektorje ali grozde, ki bodo za to vnaprej izrazili svoj interes.

Področja, na katerih se kažejo priložnosti za slovenska podjetja na japonskem oz. korejskem trgu so med drugim avtomobilska industrija (dobava komponent), logistika, montažni stanovanjski objekti, elektronska industrija in informacijska tehnologija (tehnologije vodenj procesov, sistemi za upravljanje).

Predhodno želijo preveriti vaš interes za udeležbo v gospodarski delegaciji na Japonsko oz. v Republiko Korejo, zato vas vabijo, da natančno izpolnite elektronsko prijavnico (prijava je zaključena ob sporočilu: »Vaša prijava je bila uspešno oddana«). Prosijo vas, da svojo prijavo oddate čim prej, s čimer nam boste omogočili, da učinkovito pripravijo poslovne dogodke in identificiramo vaše potencialne partnerje. O kontaktnih podatkih sogovornikov, programu obiska ter vseh nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska vas bodo sproti obveščali.

Dodatne informacije: Dodatna pojasnila lahko dobite na Direktoratu za gospodarsko diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve RS, Kontaktna oseba: Rok Tomšič, Tel: (01) 478 22 88, (01) 478 20 00, e-pošta: rok.tomsic@gov.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj