Posvet o projektu mobilnosti Leonardo da Vinci in o novostih na trgu dela

Posvet o projektu mobilnosti Leonardo da Vinci in o novostih na trgu dela

03. 04. 2012

Vabilo na posvet za delodajalce

Datum: 12. april 2012, od 13.00 do 15.00 ure

Kraj: Regionalna gospodarska zbornica Celje (dvorana A), Ljubljanska 14/II, Celje

Posvet o projektu mobilnosti Leonardo da Vinci in o novostih na trgu dela bo potekal v četrtek, 12. aprila 2012, od 13.00 do 15.00 ure v dvorani A, Regionalne gospodarske zbornice Celje, Ljubljanska 14/II, Celje. Posvet bo trajal predvidoma do 15.00 ure.

Projekti mobilnosti

Na predstavitvi boste imeli priložnost spoznati evropske projekte mobilnosti, ki v drugih državah EU potekajo že 10 let, saj so se pozitivni učinki za vse vključene strani potrdili skozi prakso. Namen mobilnosti je spodbuditi izmenjavo znanja, izkušenj ter priložnosti med posamezniki, podjetji in družbo kot celoto. Programi potekajo tako, da udeleženci iz drugih evropskih držav preživijo določen čas v Sloveniji, kjer skozi življenje in delo v novem kulturnem okolju nadgradijo svoje sposobnosti in profesionalno znanje. Program je v celoti financiran iz sredstev Evropske Unije, tako da podjetje/organizacija z njim nima nobenih finančnih obveznosti. Projekt Leonardo da Vinci bo predstavila Daša Jontes Culiberg iz Zavoda za novodobno izobraževanje iz Maribora.

Trg dela

Dogajanja na trgu dela se ne umirjajo. Nezaposlenost je kljub majhnemu zmanjšanju še vedno eden od ključnih problemov naše družbe. Informacije o najnovejših dogajanjih na trgu dela bo podala Karmen Leskošek direktorica Zavoda RS za zaposlovanje OS Celje.

Zaposlovanje delavcev iz držav EU

Želite zaposliti delavca iz države EU? Kako si lahko pomagate z mrežo EURES: http://www.ess.gov.si/eures, http://www.mgrt.gov.si/si/solvit/ in na kaj morate biti ob tem pozorni? Na kakšne ovire lahko naletite in kaj storite, ko je delavec v Sloveniji? Kdo vam lahko pomaga, če naletite na čezmejni problem, ki nastane med podjetjem ali posameznim državljanom na eni strani in nacionalnim organom javne uprave na drugi? Na ta in podobna vprašanja vam bosta poskušala odgovoriti Andreja Strmole, EURES svetovalka iz Slovenije in Peter Kep iz Centra Solvit, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Posvet je namenjen: vodjem kadrovskih služb, kadrovskim delavcem, direktorjem srednjih, mikro in malih podjetij.

Udeležba na posvetu je brezplačna.

Prijave: Prosijo vas, da udeležbo potrdite najkasneje do 10. aprila 2012 na e-naslov: tajnistvo@rgzc.si, telefon: (03) 42 67 400 ali faks: (03) 42 67 410 oziroma z izpolnitvijo e-prijave, ki jo izpolnite in odpošljete s pritiskom na gumb POŠLJI!

Dodatne informacije: Regionalna gospodarska zbornica Celje (RGZC), Ljubljanska 14/II, Celje, Tel: (03) 4267 400, Faks: (03) 4267 410, Spletna stran: www.rgzc.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj