Slovenian American Business Association S-ABA

Slovenian American Business Association S-ABA

20. 03. 2012

Vir in informacije: Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland, 18.2.2012, http://cleveland.konzulat.si/

Redna povpraševanja slovenskih podjetij glede iskanja kontaktov, partnerjev ali možnosti vstopa na ameriški trg, ki jih prejema Generalni konzulat RS v Clevelandu, so narekovala določene aktivnosti na področju gospodarskega sodelovanja med RS in ZDA.

S-ABA ima za nalogo omogočiti direktne kontakte med zainteresiranimi podjetji v RS in ZDA in bo v začetni fazi ob pripravi spletne strani pripravila in nato dopolnjevala s podatki podatkovno bazo podjetij.

Začetna faza delovanja bo v ameriških državah Ohio, Illinois, Minnesota, Colorado in North Carolina kot tudi v Sloveniji. V vseh teh državah so se imenovali člani Bord of Directors, ki bodo pristojni za uveljavljanje in delovanje S-ABA v njihovih državah.

Številčnost članstva, ki lahko temelji na že sedaj znanih podanih interesih po sodelovanju (predvsem iz RS) bo temelj pozitivnega sodelovanja, hkrati pa je naloga GK RS v Clevelandu in S-ABA, da promovira Slovenijo kot gospodarsko destinacijo ali kot destinacijo iz katere se lahko »doseže« evropski trg, ki zapolnjuje interese in zahteve partnerjev iz ZDA!

Dodatne informacije: Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland

Generalni konzul: Jurček Žmauc

55 Public Square

Suite 945

44113 Cleveland, OH, USA

Tel: (+) 1 216 589 9220, Faks: (+) 1 216 589 9210

E-mail: johanna.bajc@gov.si, jurcek.zmauc@gov.si

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj