World Medtech Forum, Luzern, Švica

World Medtech Forum, Luzern, Švica

20. 03. 2012

Datum: 25. - 27. september 2012

Kraj: Luzern, Švica

Švicarsko združenje panoge medicinskih tehnik Medical Cluster vabi visokotehnološka slovenska podjetja in organizacije, dejavne v panogi medicinskih tehnik, k sodelovanju na strokovnem mednarodnem forumu World Medtech Forum, ki bo od 25. do 27. septembra 2012 v Luzernu.

Na tridnevnem interdisciplinarnem forumu World Medtech Forum se bodo srečali proizvajalci medicinskih tehnik z vsega sveta ter švicarski in drugi mednarodni dobavitelji medicinske opreme. Forum bo spremljal svetovni kongres ter platforma za mreženje in izmenjavo izkušenj.

Švica, ki je najbolj inovativna država na svetu, je vodilna tudi na področju inovacij, tehnologij in storitev v farmaciji in medicini. Švicarska medicinska panoga je v letu 2011 ustvarila skoraj 20 milijard evrov bruto prometa, okoli 10 % prometa pa je namenjenih za nadaljnje raziskave in razvoj. Na švicarskem trgu je prisotnih več kot 700 proizvajalcev in več kot 600 prodajnih podjetij za medicinske tehnike, ki zaposlujejo skupaj 55.000 zaposlenih.

S švicarskimi podjetji in organizacijami se že uspešno povezujejo nekatera slovenska podjetja. Veleposlaništvo v Bernu priporoča slovenskim podjetjem, ki so dejavna na področju medicinski tehnik, da preučijo primernost udeležbe ali obiska strokovnega mednarodnega foruma World Medtech Forum ter tako navežejo stike s potencialnimi partnerji.

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj