Javni razpis za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2012

Javni razpis za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2012

28. 02. 2012

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije, 22. 2. 2012, www.japti.si

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) namerava tudi v letu 2012 ponovno objaviti Javni razpis za spodbujanje tujih neposrednih investicij v Republiki Sloveniji. Razpis je namenjen odpiranju novih, kakovostnih in trajnostnih delovnih mest, prenosu tehnologij ter vključevanju slovenskih podjetij v dobaviteljske mreže transnacionalnih korporacij.

JAPTI želi prek javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij finančno podpreti kakovostne investicijske projekte tujih investitorjev v treh sklopih dejavnosti, in sicer predelovalni dejavnosti, storitvah, ki se mednarodno tržijo in razvojno-raziskovalni dejavnosti.

Z obzirom na trenutno gospodarsko situacijo, ko še niso znani obsegi proračunskih finančnih sredstev za posamezne programe, JAPTI žal še nima zagotovljenih proračunskih finančnih sredstev za leto 2012. Iz tega razloga zaenkrat tudi še ne more objaviti Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v Republiki Sloveniji niti napovedati predvidenih rokov odpiranja.

Pričakujemo, da se bodo potrebna finančna sredstva s strani pristojnih organov za nemoteno delovanje JAPTI in objavo razpisa zagotovila v najkrajšem možnem času, zainteresirana podjetja bomo obvestili preko različnih sredstev javnega obveščanja (mediji, spletna stran JAPTI, ostalo).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj