Projekt PRO.MOTION

Projekt PRO.MOTION

17. 02. 2010

Vir in informacije: Razvojna agencija Sinergija, www.ra-sinergija.si

Spletna stran: www.peljime.si za spremenjeno vedenje v mobilnosti in prijetnejše bivanje

Razvojna agencija Sinergija je skupaj z Avtobusnim prometom Murska Sobota in ostalimi 16 partnerji iz 13-ih držav, partner pri projektu PRO.MOTION. Projekt se izvaja v sklopu evropskega programa Inteligentna energija Evrope (IEE).

S projektom želijo izboljšati osveščenost ljudi in percepcijo glede energetsko učinkovitega transporta, npr. s pomočjo ustvarjanja osebnih koristi vseh akterjev v prometu ter motivirati in informirati sedanje in potencialne voznike ter ostale prebivalce za uveljavljanje sprememb vedenja v prometu. Glavni cilj projekta je prekiniti prevlado uporabe osebnih avtomobilov v stanovanjskih okoliših. Na raven uporabe osebnih avtomobilov želijo dvigniti alternativne trajnostne načine transporta in jih prikazati kot dostopnejše, sprejemljivejše in nenazadnje kot cenejše rešitve.

V sklopu projekta PRO.MOTION so pripravili spletno stran: www.peljime.si, ki vsebuje informacije o kolesarjenju, o možnostih organiziranega prevoza ter o javnem prevozu. Na spletni strani si lahko ogledate:

-          sistem skupnega prevoza (služba, nakupovanje, prosti čas,...) iščem prevoz, ponujam prevoz

-          uporabne povezave in informacije o načinih trajnostne mobilnosti,

-          prednosti uporabe javnega transporta,

-          možnost izračuna stroškov avtomobila in izračun CO2-ja.

Vabijo vas, da si ogledate in uporabljate spletno stran: www.peljime.si in se čim več odločate za kolesarjenje, pešačenje ter uporabo javnega transporta. Prav tako vas vabijo, da si organizirate prevoz, saj imate na spletni strani opcije: iščem prevoz ali ponujam prevoz ter na ta način prispevate k spremenjenim mobilnim navadam in prijetnejšemu bivanju v vašem okolju ter zmanjševanju onesnaženosti.

S to spletno stranjo bi radi spodbudili ljudi, da pomislijo na skupen prevoz na delo, v službo ali po nakupih in spremenijo svoje mobilne navade. S sistemom organiziranega skupnega prevoza zato ljudem ponujajo možnosti za prihranek denarja, s tem pa posledično – z manjšimi izpusti toplogrednih plinov – možnost za prispevek k  varovanju okolja in prijetnejšemu bivanju.

Nekdaj samoumevni načini transporta (kolo, hoja, javni transport) so danes zopet postali uveljavljeni načini mobilnosti, zato s tem projektom želijo ustaviti gnečo na cestah, zmanjšati onesnaževanje s toplogrednimi plini in prihraniti denar!

Dodatne informacije: Več o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta: http://www.iee-promotion.eu/Vorlage?ID=1116&id=1147.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj