Otvoritev razstave FUTURE CIRCLES s prenosom okrogle mize: »Kako naprej s krožnim gospodarstvom?«, Ljubljana

Otvoritev razstave FUTURE CIRCLES s prenosom okrogle mize: »Kako naprej s krožnim gospodarstvom?«, Ljubljana

09. 06. 2020

Datum: 16. junij 2020, ob 10. uri

Kraj: v živo iz studia GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Krožno gospodarstvo sodi med prioritetne koncepte delovanja evropskega in slovenskega gospodarstva. S ciljem pospeševanja krožnega gospodarstva tako Evropska komisija kot Slovenija vlagata velike napore in omogočata finančne spodbude, rezultat katerih je tudi strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo - Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP - Krožno gospodarstvo). To predstavlja stičišče poslovnih in drugih subjektov na tem področju.

Okrogla miza bo potekala v živo iz studia GZS v torek, 16. junija 2020, ob 10. uri. Sledila bo otvoritev tokrat premierne, virtualne razstave FUTURE CIRCLES in njen ogled. Razstava bo prikazala dosežke slovenske industrije in institucij znanja na področju krožnega gospodarstva.

Svoja mnenja, poglede in komentarje o prihodnosti krožnega gospodarstva bodo delili:

  • Dragica Marinič, koordinatorica SRIP Krožno gospodarstvo

Dragica Marinič je nacionalna koordinatorka Strateško-razvojno-inovacijskega partnerstva - Mreže za prehod v krožno gospodarstvo, katerega namen je povezati slovensko gospodarstvo, izobraževalne, raziskovalne in razvojne ustanove, nevladne organizacije ter druge deležnike in državo v nove verige vrednosti, ustvarjati trajnostne tokove in nove krožne poslovne modele.

  • Bart Stegeman, direktor Plastika Skaza d.o.o.

Bart Stegeman je direktor podjetja Skaza in v podjetju vodi področja, povezana z administrativnim oziroma režijskim delom, prodajo, marketingom, IT in oskrbovalno verigo. V podjetju Skaza je že danes na lastni blagovni znamki kar 85 % vsega, kar proizvedejo, bodisi reciklat ali bio material. Njihovo poslanstvo je z razvojem inovativnih produktov, ki so narejeni iz eko materiala, ohranjati lepši planet in njihovim uporabnikom nuditi rešitve, ki jim omogočajo lepše življenje.

  • Jernej Salecl, vodja sektorja za industrijo, spodbujanje inovativnosti in tehnologijo na MGRT

Jernej Salecl je vodja sektorja za industrijo, spodbujanje inovativnosti in tehnologijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. V sektorju spodbujajo inovativnost in tehnološki razvoj v slovenskih podjetjih, prizadevajo si za povečanje podjetniških vlaganj v razvoj in inovacije ter za spodbujanje vključevanja slovenskega gospodarstva v mednarodne tehnološke in razvojne programe.

  • Jure Fišer, direktor Surovina d.o.o.

Jure Fišer je direktor družbe Surovina, ki se ukvarja s predelavo odpadkov. Podjetje pokriva celoten postopek, od prevzema do spreminjanja odpadkov v energijo in prevzema odpadke tako od fizičnih oseb, podjetij, šol, društev in drugih organizacij, s svojim delovanjem pa omogočajo industriji, da lahko reciklira in iz odpadnih surovin izdeluje nove izdelke, s čimer postavljajo temelje krožnega gospodarstva.

  • Okroglo mizo bo moderiral dr. Aleš Ugovšek.

Aleš Ugovšek na GZS vodi področje Tehnološki razvoj in inovativnost. Pri svojem delu deluje na področjih inovacij, startup-ov, krožnega gospodarstva, internega inoviranja, razvojnih projektov, intelektualne lastnine, strategije slovenske pametne specializacije in SRIP-ov. Je (so)avtor več znanstvenih in strokovnih člankov in kolumn ter moderator javnih dogodkov, konferenc in okroglih miz.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj