13. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij, Ljubljana

13. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij, Ljubljana

07. 04. 2020

5 0
Koristnost članka
5 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 8. in 9. oktober 2020

Kraj: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana

Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« bo 8. in 9. oktobra 2020 organiziral že 13. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij (angl. ITTC). Dogodek bo potekal sočasno, ko bo potekala Mednarodna konferenca o informacijski družbi (IS2020), ki jo ravno tako organizira Institut »Jožef Stefan«.

Na konferenci bo podeljena posebna nagrada za inovacije iz javnih raziskovalnih organizacij. Poudarek natečaja bo na predstavitvi poslovnih predlogov pred ocenjevalno komisijo, ki bo sestavljena iz vlagateljev in strokovnjakov za komercializacijo tehnologije. Člani komisije bodo ocenili komercialni potencial predstavljenih inovativnih tehnologij in nagradili tehnologijo z najvišjim tržnim potencialom, z denarno nagrado v višini 2.500 EUR!

Letos načrtujejo tudi podelitev WIPO IP Enterprise Trophy in WIPO Medal for inventors ter s tem dati priznanje podjetju (IP Enterprise Trophy) in raziskovalcu (Medal for inventors), ki s svojim delom in rezultati prispevata k uspešni rabi intelektualne lastnine.

Strokovnjaki s področja bodo predstavili svoje znanstvene in strokovne prispevke na temo prenosa tehnologij in intelektualne lastnine. Teksti bodo objavljeni tudi v zborniku konference. Obiskovalci bodo imeli možnost prisluhniti predstavitvam raziskovalnega dela ter njihovih rezultatov odličnih znanstvenikov.

V okviru konference bodo potekali vnaprej načrtovani sestanki R2B (angl. Research-to­Business), ki bodo predstavnikom podjetij in raziskovalnih inštitucij omogočili razpravljanje o možnih razvojnih rešitvah, izumih in komercialno zanimivih tehnologijah. Tovrstni sestanki predstavljajo odlično podlago za morebitno prihodnje raziskovalno sodelovanje in poslovne sinergije. Na preteklih konferencah se je podobnih sestankov udeležilo približno 100 raziskovalcev, podjetnikov, ki so imeli 60 dvostranskih sestankov R&B.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj