Mednarodna delavnica na temo globalizacije inovativnih podjetij

Mednarodna delavnica na temo globalizacije inovativnih podjetij

20. 09. 2011

Mednarodna delavnica Driving forces for R&D and innovative companies’ international mobility

Datum: 3. oktober 2011

Kraj: Tehnološki park Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana predseduje Evropski sekciji Svetovnega združenja znanstvenih parkov (IASP - International Association of Science Parks) in napoveduje mednarodno delavnico na temo globalizacije inovativnih podjetij.
Zaradi globalizacije se je razvila nova vrsta podjetništva. Podjetja po vsem svetu iščejo nove priložnosti, financiranje, sodelavce in partnerje. Tehnološki park Ljubljana zato 3. oktobra 2011 organizira evropsko delavnico z naslovom Driving forces for R&D and innovative companies’ international mobility.

Cilj delavnice, ki bo gostila priznane menedžerje iz združenja IASP, je ustvariti smernice kako lahko znanstveni in tehnološki parki s spodbudami pripomorejo k globalnim dejavnostim inovativnih podjetij.

Glavne teme delavnice so:

  • Katere vrste storitev, in pod katerimi pogoji se lahko ponudi podjetjem v tujini v partnerstvu s znanstvenimi in tehnološkimi parki? Od prve zamisli do mehkega pristanka v tujini?
  • Organizirani programi za izbrane skupine družb v primerjavi s posameznimi globalnimi mreženjskimi dejavnostmi inovativnih podjetij (omogočeno z različnimi platformami B2B)
  • Kako vzpostaviti delovne odnose z vlado v podporo globalizacije podjetij (poslovna diplomacija, različni vladni programi za spodbujanje internacionalizacije podjetij)

Prijave: Rok za prijavo je 26. september 2011. Prijavnico najdete tukaj.

Več o delavnici

Dodatne informacije: Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko: (01) 620 34 07 ali pišite na e-naslov: vera.nunic@tp-lj.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj