Tudi letos podpora najboljšim inovacijam na Univerzi v Ljubljani

Tudi letos podpora najboljšim inovacijam na Univerzi v Ljubljani

06. 09. 2011

Vir in informacije: Ljubljanski podjetniški inkubator (LUI), www.lui.si

Tudi letos Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator vse študente in raziskovalce na Univerzi v Ljubljani vabita k sodelovanju za naj inovacijo UL. Najboljše tri inovacije bodo prejele strokovno in finančno podporo v višini 3000, 2000 in 1000 evrov.

K sodelovanju so vabljeni tako tisti s tehnološkimi inovacijami kot tisti, katerih plod raziskovanja je netehnološka inovacija. Za vse tekmovalce so pripravili pestro tekmovanje, od katerega lahko poleg denarne nagrade odnesejo še ogromno znanja – pripravili so praktične delavnice, na katerih se bodo tekmovalci naučili napisati poslovni načrt, katerega bodo strokovnjaki tekom tekmovanja tudi evalvirali, omogočili vam bodo dostop do njihove spletne učilnice, v kateri se nahajajo predavanja priznanih slovenskih predavateljev in podjetnikov, naučili vas bodo učinkovitih predstavitev in še mnogo več.

Prijave zbira LUI do 18. oktobra 2011. Vsi, ki bodo do tega datuma oddali prijave svojih inovacij, se bodo lahko udeležili delavnic za izdelavo poslovnega načrta, s katerim se uvrstijo v nadaljnji potek tekmovanja. Razglasitev zmagovalcev bo v okviru Tedna Univerze v Ljubljani v začetku decembra.

Organizatorji tekmovanja sicer pravijo, da tudi letos pričakujejo podoben odziv kot lani – na tekmovanju je namreč sodelovalo kar 41 inovacij, strokovna komisija pa je med temi inovacijami zbrala 8 finalistov. Vse te inovacije se danes uspešno komercializirajo na trgu – kar 4 finalne ekipe imajo celo ustanovljena svoja podjetja, kjer že pričenjajo s trženjem svojih inovacij.

Več o nagradi si lahko preberete na spletni strani projekta.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj