Brezplačni webinar - »Gemba walk«

Brezplačni webinar - »Gemba walk«

25. 02. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 28. februar 2020, ob 9. uri

Kraj: na spletu

»Gemba walk« ali slovensko Gemba obhod, je odlično orodje za zagotavljanje stalnega napredka v podjetju in za povezovanje strateškega nivoja organizacije (managementa) z operativnim nivojem (izvajalci). Metoda temelji na izvajanju sistematičnih obhodov proizvodnje s strani managementa, kjer se na strukturiran in metodološki način determinirajo priložnosti za napredek.

Japonska beseda »Gemba« pomeni »kraj dogodka« - Gemba walk je torej zasnovan po principu »Pojdi tam kjer se delo izvaja, vključi ljudi, preuči stanje in ga izboljšaj«. Kraj dogodka je torej v večini primerov delovno mesto v proizvodnji. Namreč v proizvodnji se pokaže odraz kvalitete dela, ne le proizvodnje, temveč tudi vseh ostalih služb.

Gemba walk je že dalj časa uveljavljeno orodje, ki se ga poslužujejo podjetja z vrhunsko proizvodno prakso po vsem svetu. Pridobitve rednega izvajanja se kažejo v zagotavljanju nenehnega napredka na vseh področjih.

Podjetja, ki resno pristopijo k izvajanju gemba walk procesa, letno beležijo visoke prihranke s tega naslova. Pomembno za doseganje rezultatov je, da je metoda dobro razumljena s strani vseh zaposlenih in da so cilji izvajanja metode jasni.

Redno izvajanje aktivnosti in strukturirano delo po načelu PDCA (plan, do, check, act) nas privede do konkretnih rezultatov in izboljšav - tako tehničnih, kot tudi organizacijskih.

Vse tiste, ki želite o GEMBA WALKU izvedeti še več, vas vabijo, da se jim pridružite na webinarju v petek, 28. februarja 2020, ob 9. uri. Webinar bo trajal predvidoma 30 - 40 minut.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj