Nova pobuda za ustvarjanje zaposlitev in spodbujanje podjetništva v Evropski uniji

Nova pobuda za ustvarjanje zaposlitev in spodbujanje podjetništva v Evropski uniji

07. 06. 2011

Vir in informacije: Data d.o.o., 9.5.2011, http://data.si/

Danes ima težave pri iskanju zaposlitve eden od petih mladih Evropejcev. Zato je Evropska komisija začela z novo akcijo Youth@Work, namenjeno povezovanju poslovnega sveta in mladih.

Akcija Youth@Work bo skušala povezati mlade in majhna in srednje velika podjetja tako, da bo spodbujala povpraševanje po mladih med zaposlovalci in spodbujala zanimanje za delo v majhnih in srednje velikih podjetjih med mladimi. Na ta način bo omogočila mladim v Evropi poiskati zaposlitev, majhnim podjetjem pa olajšala dostop do ustvarjalnih in energičnih novih zaposlenih.

Ideje in navdušenje mladih lahko vodijo tudi k želji, da ustanovijo svoje lastno podjetje. V okviru akcije Youth@Work bodo mladim bodočim podjetnikom na voljo informacije in nasveti za razvijanje podjetniškega duha in podjetniških spretnosti.

Mladi iskalci zaposlitve in zaposlovalci bodo doseženi preko inovativnih sestankov o temah, kot so mreženje, mentorstvo in zaposlovanje, ki bodo organizirane na zaposlitvenih sejmih po EU od jeseni 2011 dalje.

Akcija bo potekala v tesnem sodelovanju z mrežo EURES in svetovalci za iskanje zaposlitve.

Več informacij je na voljo tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj