Seedcamp v Sloveniji išče naslednjo veliko idejo

Seedcamp v Sloveniji išče naslednjo veliko idejo

07. 06. 2011

Vir in informacije: http://www.mojmikro.si/, 3.6.2011

V zadnjih letih se je v Sloveniji pojavila vrsta mladih podjetij nove generacije, ki s svojimi inovativnimi tehnološkimi rešitvami osvajajo globalni trg. Zato ni naključje, da prav v Sloveniji naslednjo veliko idejo išče Seedcamp, najbolj prepoznaven in cenjen program za mentoriranje in financiranje evropskih start-up podjetij.

Po podobnih dogodkih, ki so letos že potekali v Tel Avivu, Berlinu, Stockholmu in New Yorku, bo Seedcamp julija obiskal Slovenijo, nato pa še Prago, Pariz in Barcelono.

Seedcamp s sedežem v Londonu je program za mentoriranje in financiranje podjetij v njihovi najbolj zgodnji razvojni fazi. Vsako leto organizirajo številne dogodke in izbore, na katerih izbranim podjetjem omogočijo dostop do svoje mentorske mreže več kot 600 izkušenih podjetnikov iz Evrope in sveta. Zmagovalcem ponudijo tudi semensko investicijo (»seed capital«) in dostop do svoje mreže partnerjev, kamor spadajo najboljši skladi tveganega kapitala, odvetniki, medijske hiše ter druge organizacije, ki lahko pripomorejo k razvoju in uspehu mladega podjetja.

Ljubljanski Mini Seedcamp bo potekal 14. julija, namenjen pa je predvsem start-upom z Balkana oz. iz jugovzhodne Evrope. Posebej bodo povabili podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Romunije pa tudi iz Avstrije in severne Italije. Za podjetja, mentorje in investitorje pripravljajo zanimiv program tudi izven glavnega dogodka, saj želijo, da Slovenijo spoznajo kot deželo vrhunskih razvojnikov in številnih naravnih lepot.

Izmed prijavljenih podjetij bo žirija Seedcampa izbrala 20 najboljših, ki jih bo povabila na dogodek v Ljubljani. Na njem jih bo pričakalo več kot 60 mentorjev in investitorjev iz Slovenije in širše regije. Podjetniki bodo najprej predstavili svoje ideje, nato pa bodo imeli kar pet terminov z izbranimi mentorji, ki jim bodo pomagali izpiliti poslovno idejo ter predstavitev. Na podlagi slišanega bodo Seedcampovi investitorji tudi odločili, katero podjetje bodo kot naslednje uvrstili v svoj portfelj investicij.

Podjetja oz. ekipe se za ljubljanski izbor lahko prijavijo na spletni strani: http://www.seedcamp.com/ do 27. junija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj