Brezplačna delavnica - »Varstvo pravic intelektualne lastnine v evropskih raziskovalnih projektih«

Brezplačna delavnica - »Varstvo pravic intelektualne lastnine v evropskih raziskovalnih projektih«

02. 11. 2009

Datum: 19. november 2009, ob 12.00 uri

Kraj: predavalnica UIP, Ferrarska 8, Koper

Organizator: UP ZRS Center za sodelovanje z gospodarstvom ter Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o.

Vsebina:

Prepričanje, da je vprašanje intelektualne lastnine pomembno le v velikih podjetjih in multinacionalkah, ki na ta način ščitijo svojo blagovno znamko ali izdelek, je zmotno. Problematika intelektualne lastnine je prisotna na zelo različnih področjih. Vse pomembnejša postaja tudi pri raziskovalnih projektih Evropske unije.

Z vprašanjem intelektualne lastnine se srečujemo že pred samo prijavo projekta, pri oblikovanju projektnega konzorcija, in je za uspeh projekta zelo pomembna. Samo pravilno vzpostavljena razmerja med partnerji namreč zagotavljajo ustrezno vrednotenje prispevkov posameznih partnerjev k rezultatom projekta.

Dogodek je namenjen podjetjem in raziskovalnim institucijam, potencialnim prijaviteljem raziskovalnih projektov.

Predavala bosta ga. Tatjana Jeršan iz Urada RS za intelektualno lastnino in mag. Elizabeta Zirnstein.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Center za sodelovanje z gospodarstvom, Tel: (05) 663 77 13, E-mail: een@zrs.upr.si.

Dodatne informacije: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Center za sodelovanje z gospodarstvom, Kontaktna oseba: Maja Lipnik, Tel: (05) 663 77 13, E-mail: maja.lipnik@zrs.upr.si, een@zrs.upr.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj