Predstavitev razpisov Mestne občine Nova Gorica ter Javnega sklada Goriške. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu. Internacionalizacija poslovanja in najava razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih

Predstavitev razpisov Mestne občine Nova Gorica ter Javnega sklada Goriške. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu. Internacionalizacija poslovanja in najava razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih

17. 05. 2011

Datum: 19. maj 2011, ob 9.00 uri

Kraj: Območno obrtno podjetniška zbornica, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

Regijska razvojna agencija Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica skupaj z JAPTI organizira brezplačno delavnico za potencialne podjetnike - »Brezplačna delavnica za potencialne podjetnike - »Predstavitev razpisov Mestne občine Nova Gorica ter Javnega sklada Goriške. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu. Internacionalizacija poslovanja in najava razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih.«. Delavnica bo potekala v četrtek, 19. maja 2011, ob 9.00 uri v Območni obrtno podjetniški zbornici, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.

Program delavnice:

  • Javni razpisi Mestne občine Nova Gorica: Predmet javnih razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev in javnega razpisa neposrednih brezobrestnih posojil, višina razpisanih sredstev, upravičenci in upravičeni stroški, pogoji javnih razpisov, merila za ocenjevanje in roki za prijavo.
  • Podjetniške ideje: Kako do podjetniške ideje, zgodovina nastanka podjetniških idej, v kateri panogi delovati, katero organizacijsko obliko izbrati, vloga podjetij v povezavi s konkurenčnostjo, vloga podjetij v povezavi z razvojem kraja, internacionalizacija poslovanja, tržna naravnanost MMSP in ostalih podjetij, učinkovitost in uspešnost poslovanja podjetij, vodenje podjetij, ustvarjalnost, podjetniška kariera, primeri dobre prakse MMSP iz okolja.
  • Internacionalizacija:

- Temeljni razlogi za prodor izdelkov in storitev na tujih trgih.

-  Kako vstopite in uspešno poslujete na tujih trgih.

-  Kako izvedete tržno raziskavo na tujih trgih.

-  Primeri dobrih praks iz okolja.

-  Opis možnosti pridobitev subvencije za tržne raziskave na novih tujih trgih.

  • Vprašanja in odgovori.

Delavnica je namenjena: potencialnim podjetnikom. Vabljeni tudi podjetniki in občani, študentje, dijaki in ostala zainteresirana javnost.

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Prijave: Vaša predhodna vprašanja in potrditev prihoda na delavnico so dobrodošla in jih naslovite na e-naslov: Bruno.Mihelj@rra-sp.si, Amelija.Skomina@rra-sp.si ali po telefonu: 051 382 266, 051 313 883.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj