Brezplačna delavnica - »Internacionalizacija poslovanja in najava javnega razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih. Predstavitev razpisa neposrednih brezobrestnih posojil. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.«

Brezplačna delavnica - »Internacionalizacija poslovanja in najava javnega razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih. Predstavitev razpisa neposrednih brezobrestnih posojil. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.«

10. 05. 2011

Datum: 12. maj 2011, ob 9.30 uri

Kraj: Obrtno podjetniška zbornica, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

Regijska razvojna agencija Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica skupaj z JAPTI organizira brezplačno delavnico za potencialne podjetnike na temo: »Internacionalizacija poslovanja in najava javnega razpisa JAPTI za sofinanciranje stroškov tržnih raziskav na tujih trgih. Predstavitev razpisa neposrednih brezobrestnih posojil Javnega sklada malega gospodarstva Goriške. Podjetniške ideje in iskanje priložnosti na trgu.« Delavnica bo potekala v četrtek, 12. maja 2011, ob 9.30 uri v Obrtno podjetniški zbornici, Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.

Program delavnice:

  • 7 razlogov ZA prodor vaših izdelkov in storitev na novih tujih trgih.
  • 7 nasvetov, kako vstopite in uspešno poslujete na tujih novih trgih.
  • Kako izvedete kakovostno tržno raziskavo na novih tujih trgih.
  • Iz prakse za prakso: primeri vstopa na nove tuje trge Italije, Avstrije in novih držav bivše YU (Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija).
  • Opis možnosti pridobitev subvencije za tržne raziskave na novih tujih trgih.
  • Predmet razpisa neposrednih posojil, višina razpisanih sredstev, upravičenci in upravičeni stroški, pogoji brezobrestnega posojila in merila za ocenjevanje in roki za prijavo.
  • Kako do podjetniške ideje, zgodovina nastanka podjetniških idej, v kateri panogi delovati, katero organizacijsko obliko izbrati, vloga podjetij v povezavi s konkurenčnostjo RS, vloga podjetij v povezavi z razvojem kraja, internacionalizacija poslovanja, tržna naravnanost MMSP in ostalih podjetij, učinkovitost in uspešnost poslovanja podjetij, vodenje podjetij, ustvarjalnost, podjetniška kariera, primeri dobre prakse MMSP iz okolja.
  • Vprašanja in odgovori.

Delavnica je namenjena: potencialnim podjetnikom. Vabljeni tudi podjetniki in občani, študentje, dijaki in ostala zainteresirana javnost.

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Prijave: Vaša predhodna vprašanja in potrditev prihoda na delavnico so dobrodošla in jih naslovite na e-naslov: Bruno.Mihelj@rra-sp.si, Amelija.Skomina@rra-sp.si ali po telefonu: 051 382 266, 051 313 883.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj