Poslovno sodelovanje - 12. 11. 2019

Poslovno sodelovanje - 12. 11. 2019

12. 11. 2019

Celotna borza mednarodnega poslovnega sodelovanja je dostopna na spletnem naslovu: www.een.si/merlin/.

Podrobnejše informacije o ponudbah lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

 

BRES20191022001

Španski distributer fotografij posnetih s profesionalnimi pripomočki in sodobnimi tehnikami in video izdelkov ter snemalne opreme išče inovativne fotografije in video posnetke z namenom, da razširi svoj nabor izdelkov. Možnost sklepanja pogodb o distribuciji.

Oddaja interesa

BRUK20191105001

Britanski proizvajalec inovacijskih rešitev za vrata, okna in zavese išče dobavitelje, ki bi bili zmožni izpolnjevati stroge zahteve glede kakovosti tkanin, sestavnih delov za zavese, okenskih profilov in avtomatizacije oken. Ponuja se možnost sodelovanja na podlagi pogodbe za proizvodnjo.

Oddaja interesa

BRDE20191025001

Nemški proizvajalec vrhunskih električnih naprav in elektronskih komponent išče evropskega podizvajalca, ki je aktiven na globalni ravni, cilja na sodelovanje s partnerjem, ki razpolaga z ustreznimi rešitvami  za oblikovanje in nastavljanje ploščic s tiskanim vezjem v namen elektronskih izdelav (EMS - electronics manufacturing services). Možnost sklepanja pogodbe o podizvajalskih storitvah oziroma na podlagi outsourcinga.

Oddaja interesa

BRUK20191104003

Podjetje s sedežem v Londonu se ponuja kot svojevrstna digitalna tržna niša. Posluje na podlagi modela »customer-to-customer«, ki se osredotoča na potrošnike, pri čemer lahko udeleženci svobodno izmenjujejo tiskane knjige. Podjetje se je uspešno preizkusilo na estonskem trgu in trenutno cilja na nov tržni uspeh v Veliki Britaniji in na Finskem. Podjetje ponuja nizkocenovne storitve za nakup in izmenjavo rabljenih tiskanih izvodov knjig. Išče poslovne partnerje med evropskimi podjetji, ki so aktivna na področju prevažanja pošte in dostave paketov. Možno je sodelovanje na podlagi pogodbe o storitvah.

Oddaja interesa

BRRO20191024002

Romunsko podjetje s sedežem v mestu Cluj-Napoca, v Transilvaniji, je aktivno od leta 2018 in ima 5 zaposlenih. Podjetje je aktivno v distribuciji 3D tiskalnikov, oblikovanju in tiskanju 3D modelov. Proizvajalcem 3D tiskalnikov ponuja možnost sklepanja dolgoročnih sporazumov o distribuciji ali komercialnih pogodb.

Oddaja interesa

BOIT20191008001

Italijansko podjetje, ki se posveča oblikovanju reševalnih naprav in ustreznih rešitev za plovila, išče možnost za finančni sporazum ali pogodbo o proizvodnji za oblikovanje prototipov in izdelavo inovativnega sistema za reševanje ljudi iz morskih plovil in predvsem plovil v okvari. Sistem, ki ga je podjetje izumilo, je sestavljen iz samodejno napihljive reševalne rampe, ki nudi zasilno izhodno pot po stopnicah do reševalne ladje. Izum predvideva tudi možnost prevoza poškodovanih oseb.

 

Oddaja interesa

BORO20191007001

Romunska nevladna organizacija se posveča prirejanju kulturnih, kreativnih in umetniških dogodkov oz. festivalov. Zadolžena je za izvedbo različnih projektov na področju dizajna, fotografije, snemanja, kinematografije, glasbe, literature, poezije, gledališča, marketinga, festivalske produkcije, dobrodelnih prireditev in prostovoljnih dejavnosti. Omenjena nevladna organizacija išče priložnosti za sodelovanje z mednarodnimi partnerji na podlagi pogodbe o zunanjem izvajanju (outsourcing agreements).

Oddaja interesa

BOGR20191101001

Grški proizvajalec prenosnih sistemov električne energije, ki jih napaja voda, ima poslovni sedež v deželi Heraklion na Kreti (Grčija). Podjetje je specializirano v izdelavi reševalnih svetilk, ki ne delujejo na podlagi električne energije, temveč z vodo (t.j. brez baterij). Podjetje išče nove partnerje z namenom širitve lastne tržne mreže in pri tem ponuja možnost sklepanja pogodbe o distribucijskih storitvah.

Oddaja interesa

BODK20191105001

Inovativno dansko start-up podjetje je razvilo inovacijo na področju informacijske varnosti (cyber-security). Gre za sistem, ki posnema omrežne elemente in lahko na ta način ugotavlja morebitne poskuse kraje ter  nanje pravočasno opozarja. Rešitev je doživela tržni uspeh tako v ZDA kot v Evropi, cilj podjetja pa je zagotavljati nadaljnjo širitev na trgu prek sklepanja pogodb o komercialnem zastopništvu.

Oddaja interesa

BOFR20191011001

Francosko MSP je razvilo izotermično ovojnico, ki omogoča 48-urno shranjevanje živil in izdelkov, ki so občutljivi na temperaturo. Ovojnica zagotavlja rešitev pred težavami, ki se lahko pojavijo pri prevažanju živil in izdelkov v t.i. hladni verigi. Francosko podjetje išče poslovne partnerje, kot so npr. dobavitelji transportne embalaže, in jim nudi priložnost za sklepanje pogodbe o tržni distribuciji.

Oddaja interesa

BOPL20191104002

Dinamično, hitro rastoče podjetje, ki ima sedež na jugozahodnem delu Poljske, ponuja širok nabor marketinških oz. svetovalnih storitev, ki so namenjene MSP-jem v podporo pri razvoju oz. s ciljem jamčenja tržnega uspeha. Podjetje razpolaga z bogatim naborom izkušenj pri oblikovanju celovitih strategij trženja in na svetovalnem področju. Podjetje išče zainteresirane partnerje po vsej Evropi, ki bi nudili podporo pri trženju storitev na podlagi pogodb za oddajanje naročil ali pa v obliki pogodbe o podizvajalskih storitvah. Prednost bodo imela dolgoročna poslovna sodelovanja.

Oddaja interesa

BOHR20190429002

Hrvaško podjetje ponuja strokovno svetovanje s področja avtorskih pravic podjetjem, ki ciljajo na prepoznavnost na lastnem področju/v lastni industriji ter takim, ki želijo optimizirati svojo prepoznavnost prek sodobnih iskalnikov (SEO - Search Engine Optimisation). Možne so pogodbe za zunanje izvajanje (outsourcing) ali pogodbe o podizvajalskih storitvah.

Oddaja interesa

BOFR20190207001

Francosko podjetje, ki ponuja kakovostne produkte za čiščenje v gospodinjstvu pod oznako »Made in France«, išče distributerje na Hrvaškem, v Estoniji, Latviji, Litvi, na Slovaškem in v Sloveniji - predvsem take, ki delujejo v maloprodajnem sektorju. Blagovna znamka je že prisotna drugod po Evropi, v Rusiji in na Srednjem vzhodu.

Oddaja interesa

BOIT20190927001

Italijansko podjetje s sedežem na jugu Italije proizvaja  vino in ga trži. Podjetje, ki slovi po dolgoletni družinski tradiciji, išče distributerje z namenom širjenja prodajne mreže na evropskih trgih. Podjetje prideluje vino s t.i. tehniko "alberello" na približno 150 metrih nadmorske višine, z relativno visokimi povprečnimi temperaturami in nizkimi količinami padavin. Za pridelavo vin se uporabljajo ekološke tehnike, brez kemičnih dodatkov. Podjetje ponuja pogodbo za distribucijo produkta.

Oddaja interesa

BOBG20191008001

Bolgarsko podjetje ima dolgoletno izkušnjo v izdelovanju kakovostnih vrat in oken iz PVC-ja in aluminija. Podjetje zaposluje preko 100 visoko-usposobljenih delavcev in razpolaga z obsežno proizvodno kapaciteto. Lastne izdelke trži v tujini, vendar cilja na še večjo prepoznavnost na mednarodnih trgih in s tem namenom ponuja možnost za sodelovanje pod komercialno pogodbo.

Oddaja interesa

BORO20191009004

Rentabilno romunsko podjetje, ki je aktivno na področju mehanske obdelave kovin, gre v prodajo. Lastnik ga prodaja iz osebnih razlogov. Podjetje je opremljeno z relativno novimi stroji in opremo za obdelavo kovin, ima obsežno mrežo strank ter zaposluje izkušeno osebje. Ponuja se možnost prevzema podjetja.

Oddaja interesa

BRIT20191016001

Italijansko MSP, specializirano za šivanje odej na visoki kvalitetni ravni in za oblikovanje opreme za visoko modo, išče proizvajalce tkanin z visoko / srednjo proizvodno kapaciteto, brez komercialnih distributerjev na italijanskem trgu, z namenom povečanja prepoznavnosti ter s ciljem, da strankam poleg obdelave predlagajo tudi predelane tekstilne izdelke. Ponuja se možnost za komercialno pogodbo ali pogodbo za proizvodnjo.

Oddaja interesa

BRDE20191018001

Nemška agencija za zaposlovanje aktivno išče osebe, ki bi se zaposlile pri lastnih strankah v Nemčiji na različnih področjih (npr. v zdravstvu, inženiringu, kmetijstvu, proizvodnji / proizvodnih procesih, logistiki). Išče zanesljive evropske partnerje za sklepanje pogodb o storitvah v različnih sektorjih zaposlovanja z namenom zagotavljanja delovne sile na nemškem trgu.

Oddaja interesa

BRFR20190923002

Francosko podjetje trži in spaja strojne naprave, robote, inteligentne robote in sisteme za metalurgijo, železarstvo in jeklarsko industrijo, industrijo za izdelavo plastike, pohištveno industrijo, avtomobilsko in vesoljsko industrijo. Zaradi naraščajočega tržnega povpraševanja omenjeno podjetje išče proizvajalca 3-osnega CNC stroja na podlagi pogodbe za trženje in/ali storitve.

Oddaja interesa

BRDE20190923002

Nemško start-up podjetje, ki želi proizvajati inteligentno opremo za distribucijska omrežja za vodo, išče partnerje s preverjenim strokovnim znanjem pri razvoju programskih izdelkov za spremljanje in obdelavo podatkov. MSP nudi možnost sklepanja pogodb o storitvah na podlagi nabora partnerjev zadolženih za zbiranje podatkov/vzorcev, analize, dodatne preučitve podatkov ter z namenom poročanja za distribucijsko mrežo vodne industrije.

Oddaja interesa

BRUK20191029001

Novonastalo britansko podjetje z lastno znamko se posveča oblikovanju trajnostnih ženskih oblačil za t.i. krožno modno industrijo (circular fashion industry). Britansko podjetje išče proizvajalce za izdelavo okolju prijaznih in trajnostnih zgornjih oblačil. Zaželen pogoj – pa čeprav ni obvezen – je ta, da poslovni partnerji že razpolagajo s prostori za razstavljanje oblačil, saj bodo britanskemu podjetju pomagali pri reciklaži in obnovi oblačil.

Oddaja interesa

ONL20190624001

Nizozemski MSP je razvil enostavno uporabljiv izdelek za nego demence z uporabo mobilne aplikacije, ki se osredotoča na čustveno nego. Izdelek omogoča strankam avdio-vizualno izkušnjo v njihovem domačem okolju, kar jim omogoča, da se sprostijo in začutijo udobnost. MSP ponuja pogodbo za komercialne storitve ali pogodbo za distribucijo morebitnim partnerjem, ki so aktivni na področju skrbstva oseb z demenco.

 

Oddaja interesa

BOBA20191021001

Sodobna pivovarna v Bosni in Hercegovini, ki trenutno proizvaja svetlo pivo, temno pivo in brezglutensko pivo, išče distributerje in zastopnike, ki bi bili zainteresirani za distribucijo pivovarskih izdelkov. Podjetje ponuja tudi svoje proizvodne zmogljivosti za proizvodnjo izdelkov v skladu z zahtevami kupca (outsourcing). Podjetje ponuja različne vrste kakovostnega piva po konkurenčnih cenah.

Oddaja interesa

BOPL20190822001

Poljsko podjetje ponuja široko ponudbo organskih živil, kot so žita, kis, sokovi, chia semena, hren, morska in himalajska sol itd. Podjetje ponuja možnost sodelovanja poslovnim partnerjem, kot so trgovci na debelo, distributerji in trgovske verige. Sodelovanje je možno na podlagi distribucijske pogodbe.

Oddaja interesa

BOFR20190920001

Francosko podjetje, ki proizvaja sestavine za prehranska dopolnila iz mesa in ostalih delov polžev, cilja na širitev nabora kupcev. Z možnostjo sklenitve pogodbe o distribucijskih storitvah išče partnerje za distribucijo prehranskih dopolnil za dobavo končnih izdelkov pod lastno blagovno znamko, pod zasebno znamko ali pa za dobavo kapsul, ki jih je mogoče naknadno uporabiti.

Oddaja interesa

BOIT20191023001

Italijanski proizvajalec ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja s sedežem v Apuliji, išče distributerje v državah EU, ZDA ter v Združenih Arabskih Emiratih. Predelava oljk poteka v zelo kratkem časovnem obdobju, in sicer v roku 12. ur po nabiranju oljk, kar omogoča to, da se ohrani svež oljčni okus. Na ta način se olju zagotavlja še boljši okus.

Oddaja interesa

 

Gospodarska zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: 01 / 589 81 56

E-mail: petra.arzensek@gzs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija

Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: 02 / 333 13 07

E-mail: een@mra.si in jolanda.damis@mra.si

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Celovška 71, p.p. 2350, SI-1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Edina Zejnić

Tel: 01 / 583 05 86

E-mail: edina.zejnic@ozs.si

Univerza na Primorskem

Enterprise Europe Network - Slovenija

Čevljarska 27, SI-6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: 05 / 663 77 87

E-mail: sebastjan.rosa@upr.si

 

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj