Srečanje gospodarstvenikov Brazilije in Slovenije – PRESTAVLJENO na 4. februar 2010

Srečanje gospodarstvenikov Brazilije in Slovenije – PRESTAVLJENO na 4. februar 2010

22. 01. 2010

Datum: 4. februar 2010

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana

Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvo za gospodarstvo v sodelovanju s Centrom za konkurenčnost pri Gospodarski zbornici Slovenije (CK GZS), organizira v sodelovanju z Veleposlaništvom Federativne republike Brazilije v Sloveniji in ApexBrasilom srečanje gospodarstvenikov Brazilije in Slovenije s poslovno konferenco in individualnimi poslovnimi razgovori med podjetji, ki bo 4. februarja 2010 na Gospodarski zbornici Slovenije (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana.

K sodelovanju vabimo podjetja z različnih področij, predvsem pa iz avtomobilske in strojne industrije, področja obnovljivih virov energije, bioenergije ter informacijske tehnologije.

Okvirni program:

09.00 - 10.00

Registracija slovenskih in brazilskih udeležencev

10.00 - 11.00

Poslovna konferenca

11.15 - 11.30

Odmor

11.30 - 14.00

Poslovni individualni razgovori - Matchmaking

Brazilija je največja država Južne Amerike s 190 milijoni prebivalcev in je zaradi svojega notranjega trga in izvoza svojih naravnih resursov manj prizadeta kot druge države v trenutni svetovni gospodarski krizi. Med drugimi panogami zelo uspešno razvija avtomobilsko industrijo. Le-ta predstavlja 5,3% celotne brazilske industrije in 2,2% BDP. V svetovnem  rangu je na 6. mestu po proizvodnji vozil in na 5. mestu po velikosti notranjega trga. Brazilija je tudi na področju obnovljivih virov energije, ekologije in biogoriv v zadnjih letih dosegla zavidljiv tehnološki napredek.

V lanskem letu je Slovenija z Brazilijo ustvarila 104 milijone evrov blagovne menjave. Ponujajo se številne poslovne možnosti predvsem podjetjem, ki se znajo prilagoditi lokalnim zahtevam kupcev in proizvodnje. Obisk gospodarske delegacije iz Brazilije je torej prava priložnost za okrepitev in razširitev poslovnih povezav med podjetji.

Kotizacije ni.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na Matejo Žitko Miloševič, Tel: (01) 58 98 743, E-naslov: mateja.zitko@gzs.si.

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj