Ob svetovnem dnevu vida - S startup pristopom do uspešne kariere slepih in slabovidnih, Vrtojba

Ob svetovnem dnevu vida - S startup pristopom do uspešne kariere slepih in slabovidnih, Vrtojba

15. 10. 2019

Kraj: Primorski tehnološki park, Vrtojba

Kako združiti najnaprednejša znanja iz sveta startup podjetništva s potrebami, ki jih imajo ranljive skupine pri napredovanju na poslovni poti?

V Primorskem tehnološkem parku so pripravili program »Ustvari svojo prihodnost«, ki bo slepim in slabovidnim omogočil razvoj kompetence podjetnosti, podjetnike pa seznanil s prednostmi vključevanja slepih v delovni proces.

V sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica bodo tako 17. oktobra 2019 organizirali srečanje »Delo slepih in slabovidnih - priložnost za podjetje«, od 28. do 30. oktobra 2019 pa bo potekal sklop delavnic Startup izziv, v katerem bodo sodelovale tudi slepe in slabovidne osebe.

Na srečanju »Delo slepih in slabovidnih - priložnost za podjetja« 17. oktobra 2019, ob 12. uri v Primorskem tehnološkem parku, bodo predstavljeni primeri dobre prakse vključevanja te ranljive skupine v podjetja iz lokalnega okolja. Martina Kavčič, svetovalka na Zavodu za zaposlovanje bo spregovorila o spodbudah in olajšavah za podjetnike pri zaposlovanju slepih, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Igor Miljavec pa bo predstavil specifike potreb slepih in slabovidnih oseb pri delu. Ines Maver in Loredana Klinkon Hvala iz podjetja IP Posočje d.o.o., lastnik spletne trgovine Miha Srebrnjak, Boštjan Štefanič iz podjetja EVIRAS in Boris Kante iz Zavoda GOST Planota pa bodo delili izkušnje o doprinosu slepih delavcev k učinkovitosti delavnega procesa.

V drugem sklopu projekta, ki bo potekal od 28. do 30. oktobra 2019, bo Primorski tehnološki park v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica organiziral Startup izziv za slepe in slabovidne. Gre za sklop intenzivnih delavnic, ki bo tej ranljivi skupini omogočil, da na učinkovit in sistematičen način razvijajo kompetence podjetnosti. Delali bodo na veščinah prevzemanja pobude, določanja prioritet, prilagodljivosti in vzdržljivosti. To pa so sposobnosti, ki so najbolj potrebne za uspešno profesionalno pot - tako pri zaposlovanju, kot pri vodenju lastnega podjetja.

Delo bo potekalo v manjših skupinah, z izkušenimi mentorji iz sveta podjetništva. Na startup izzivu bodo udeleženci po metodologiji vitkega podjetništva timsko razvijali podjetniške ideje in v tem izboljševali svoje komunikacijske sposobnosti in pogajalske spretnosti. Testirali bodo tržni potencial svojih projektov, opravili raziskavo trga, oblikovali optimalne produkte in poslovne modele, preverili potencial poslovne priložnosti na trgu, pripravili strategijo prodaje, predstavitev produkta in poslovne priložnosti. Svoja specifična znanja bodo tako povezali s podjetniškimi, kar je dobro izhodišče za nadaljnjo kariero - tako v lastnem podjetju, kot v smislu iskanja zaposlitve.

Startup izziv bo organiziran v Primorskem tehnološkem parku v Vrtojbi, kjer bodo udeleženci imeli več priložnosti za mreženje z uspešnimi startupi, ki delujejo v skupnosti tehnološkega parka. 

Udeležba je brezplačna.

Program bo potekal pod okriljem projekta LAS - v objemu sonca, v katerem Primorski tehnološki park sodeluje z Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Naložbo sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj