Poziv k izrazu interesa za udeležbo v okviru gospodarske delegacije v Indijo

Poziv k izrazu interesa za udeležbo v okviru gospodarske delegacije v Indijo

08. 03. 2011

Datum: od 14. do 16. junija 2011

Kraj: Indija (New Delhi, Mumbai in Bangalore)

Predsednik Vlade Republike Slovenije g. Borut Pahor bo od 14. do 16. junija 2011 v spremstvu delegacije slovenskih gospodarstvenikov uradno obiskal Republiko Indijo. V treh dneh bo delegacija predvidoma obiskala tri zvezne države, in sicer New Delhi, Mumbai in Bangalore.

Za Indijo so značilne visoke stopnje gospodarske rasti v zadnjem desetletju (v povprečju več kot 5 %), BDP naj bi v letu 2010 kljub gospodarski krizi dosegel 8% rast. V zadnjih letih se hitro razvijata računalniški in telekomunikacijski sektor, močno razvite pa so še industrije tekstila, jekla, strojništva in avtomobilov.

Indijska vlada kot prioritetne srednjeročne reforme pripravlja spremembe za liberalizacijo poslovnega okolja, davčna reforma, fiskalna konsolidacija ter zmanjšanje fiskalnih stimulativnih ukrepov za premoščanje gospodarske krize v svetu. Še vedno ohranjena visoka rast porabe med prebivalstvom, kljub gospodarski krizi, je in bo pripomogla k dobri gospodarski sliki Indije, saj naj bi zasebna potrošnja od leta 2009 do 2010 po napovedih le rasla in ob koncu obdobja dosegla 7 % letno rast. Tudi rast investicij je še vedno sorazmerno visoka (7,2 %) in podprta z vladnimi investicijami v razvoj infrastrukture. Visoka rast investicijske potrošnje se obeta tudi v prihodnjih letih.

Več o Indiji na portalu Izvozno Okno.

Vsa slovenska podjetja, ki delujejo na področjih informacijskih tehnologij, strojne industrije in inženiringa, vabimo, da izrazite interes za udeležbo na gospodarski delegaciji.

Vaš interes sporočite do 4. aprila 2011 na elektronski naslov: mateja.jarc@japti.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj