ERASMUS izmenjave za mlade podjetnike

ERASMUS izmenjave za mlade podjetnike

25. 01. 2011

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), 19.1.2011, http://www.gzs.si/

Podjetniško usposabljanje za mlade slovenske podjetnike

Premišljujete o ustanovitvi lastnega podjetja ali ste že podjetnik? Če je Vaš odgovor "da", je »Erasmus za mlade podjetnike« lahko pravi program za Vas!

Kdo lahko sodeluje?

Na podjetniško usposabljanje se lahko prijavijo novi podjetniki, ki resno načrtujejo ustanovitev lastnega podjetja ali pa so že ustanovili lastno podjetje v zadnjih treh letih.

Kako poteka prijava?

Bodoči/novi podjetniki se morajo najprej vpisati v bazo podjetij na spletni strani: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/. Izpolniti morajo elektronski obrazec, dodati poslovni načrt s povzetkom v angleščini, življenjepis (v angleškem jeziku) in kratek opis želenega usposabljanja. Izbrati morajo tudi posredniško organizacijo, ki bo pomagala pri povezovanju s ciljnim podjetjem.

Sledi iskanje ustreznega podjetja iz baze zainteresiranih podjetij-ponudnikov usposabljanja. Na podlagi strinjanja obeh podjetnikov ter pripravljenega in potrjenega programa usposabljanja novi podjetniki odpotujejo v drugo državo EU, kjer se nekaj časa (min. 1 mesec, max. 6 mesecev) usposabljajo pri izkušenem podjetniku-gostitelju, ki so si ga izbrali. Usposabljanje se lahko izvaja v več fazah.

Na voljo je le še 5 prostih mest za usposabljanje za mlade podjetnike.

Več o tem, kaj ponuja Erasmus mladim podjetnikom, najdete tukaj.

Dodatne informacije: Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Kontaktna oseba: Simona Rataj, Tel: (01) 58 98 139, E-naslov: Simona.Rataj@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj