Brezplačna delavnica – »Energijsko varčna gradnja in poslovne priložnosti, ki jih prinaša za gradbeni sektor«

Brezplačna delavnica – »Energijsko varčna gradnja in poslovne priložnosti, ki jih prinaša za gradbeni sektor«

06. 01. 2010

Datum: 19. januar 2010

Kraj: GZS, dvorana A, 1000 Ljubljana

Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in GZS-Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala (GZS ZGIGM) vas vabita k udeležbi na delavnici »Energijsko varčna gradnja in poslovne priložnosti, ki jih prinaša za gradbeni sektor«. Delavnica je del projekta "RIBI - Restructuring in the Building Industry", katerega namen je podpreti podjetja v gradbeni industriji v času gospodarske krize in prestrukturiranja.

Delavnico pripravljajo v sodelovanju z Zveznim nemškim industrijskim združenjem - BDI (www.bdi.eu), osredotočili pa so se predvsem na energijsko učinkovito gradnjo in ustvarjanje zelenih delovnih mest. Osrednji govornik, dr. Heinrich-Hermann Schulte, bo predstavil celostne pristope, osnovane na celotnem življenjskem ciklu in nove metode pri sistemih za upravljanje z energijo, saj dandanes le takšni pristopi zagotavljajo uspešne investicije v gradbeništvu. Predstavniki slovenskih institucij pa bodo predstavili trenutno stanje v slovenskem gradbeništvu, zakonski okvir energijske varčnosti stavb ter eko sredstva v letih 2010, 2011 in 2012.

Program: Program delavnice najdete tukaj.

Predavatelji:

  • Dr. Heinrich-Hermann Schulte, generalni pooblaščenec pri Bosch Thermotechnik GmbH, ima dolgoletne izkušnje na področjih razvoja, zagotavljanja kvalitete in poslovodenja v podjetjih Buderus in Bosch. Dr. Schulte je član delovne skupine za zgradbe v okviru BDI iniciative "Poslovanje za zaščito pred podnebnimi spremembami" (več: www.wirtschaftfuerklimaschutz.eu). V obdobju od 2001 do 2006 je bil predsednik Zveznega nemškega industrijskega združenja za stavbne, energijske in okoljske tehnologije.
  • Valentina Smrkolj, samostojna svetovalka, ZGIGM (www.gzs.si/zgigm)
  • Mirna Švarc, Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za energijo (www.mg.gov.si)
  • dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK (www.gi-zrmk.si/ZRMKinstitut)
  • Vesna Črnilogar, Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad (www.ekosklad.si)

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Prijavite se lahko na dva načina:

Pisne odjave na e-naslov: delodajalci@zds.si.

Rok za prijavo je do zasedbe mest, število mest je omejeno.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba: Frida Bertoncel, Tel: (01) 563 48 87.

Udeleženci delavnice imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest v 1. garaži in na zunanjem parkirišču GZS.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj