Slovenski podjetniški sklad z novim razpisom za sofinanciranje zagona podjetij

Slovenski podjetniški sklad z novim razpisom za sofinanciranje zagona podjetij

14. 12. 2010

Vir in informacije: STA, 6.12.2010, http://www.sta.si/

V začetku prihodnjega leta bo Slovenski podjetniški sklad objavil nov razpis za sofinanciranje zagona podjetij, ki je namenjen spodbujanju komercializacije inovativnih podjetniških idej in ustvarjanju novih inovativnih podjetij s potencialom rasti.

Sklad bo tako v prihodnjem letu znova ponudil subvencije za zagon podjetij, ki so namenjene spodbujanju ustanovitve in zagona inovativnih, tehnološko naravnanih podjetij.

Na razpis se bodo lahko prijavila podjetja, ki so vključena v subjekte inovativnega okolja in še niso registrirana več kot 18 mesecev od objave javnega razpisa v uradnem listu. Seznam subjektov inovativnega okolja je dosegljiv v evidenci subjektov inovativnega okolja, ki jo vodi Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije. Gre za tehnološke parke, podjetniške inkubatorje in univerzitetne inkubatorje.

V obdobju od 2004 do 2010 je Slovenski podjetniški sklad razpisal subvencije za zagon podjetij v skupni višini 9,8 milijona evrov in s tem pomagal že 394 podjetjem, od tega 230 nastajajočim podjetjem mlajšim od 12 mesecev, ki so ustvarila 809 novih delovnih mest in v povprečju zaposlovala 3,4 zaposlenega več na podjetje kot pred investicijo. Dodana vrednost na zaposlenega v teh podjetjih se je povečala za 77,4 odstotka.

V obdobju 2010-2013 sklad ponuja posebno subvencijsko linijo za sofinanciranje zagona podjetij. V letu 2010 je sklad odobril 156 subvencij za zagon podjetij v znesku 4,05 milijona evrov.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj