Serija brezplačnih interaktivnih delavnic - »Osnove prenosa tehnologij in drugih mehkih veščin«, Ljubljana

Serija brezplačnih interaktivnih delavnic - »Osnove prenosa tehnologij in drugih mehkih veščin«, Ljubljana

09. 04. 2019

Datum:

  • 12. april 2019, od 9.00 do 14.00 ure
  • 13. april 2019, od 10.00 do 17.30 ure
  • 19. april 2019, od 9.00 do 14.00 ure

Kraj: Tehnološki park Ljubljana (pritličje stavbe B)

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. vabi na brezplačno serijo interaktivnih delavnic, na katerih se boste pod taktirko vrhunskih strokovnjakov naučili osnov prenosa tehnologij in drugih mehkih veščin, ki so vedno ključ do uspeha!

Delavnice so še posebej namenjene mladim podjetjem, ki jih zanimajo osnove pravic intelektualne lastnine in pridobivanje sredstev preko EU razpisov ter raziskovalce na začetku kariere, ki želijo svoje produkte ali znanje komercializirati.

Udeležite se lahko vseh ali le ene delavnice, udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato je prijava obvezna!

Datum in kraj: 12. april 2019, od 9.00 do 14.00 ure - Tehnološki park Ljubljana (pritličje stavbe B)

Vse, kar ste si želeli vedeti o PIL, pa niste vedeli, kam se obrniti. S svojimi bogatimi izkušnjami, vam bo Helena Valas predstavila osnove PIL, razjasnila vprašanje avtorstva in lastnine odkritja, predstavila možnosti patentiranja in strategije za povezavo z gospodarstvom.

Na praktičnem delu delavnice boste lahko sami preizkusili orodja za pregled patentnih baz, odkrili druge kategorije intelektualne lastnine in izvedeli kako ravnati v primeru spora o PIL. Delavnica je primerna tako za doktorje znanosti, kot za mlade podjetnike, ki se z vprašanjem PIL soočajo prvič. Fokus delavnice bodo naravoslovne vede.

Opomba: Udeležence prosijo, da na delavnico prinesejo svoj računalnik.

Datum in kraj: 13. april 2019, od 10.00 do 17.30 ure - Tehnološki park Ljubljana (pritličje stavbe B)

Ne zamudite priložnosti in se brezplačno udeležite celodnevne delavnice pod vodstvom Daniele Bervar Kotolenko in Eneja Gradiška. Na celodnevni delavnici se boste najprej srečali s konceptom Design Thinking, ki ni le popularna fraza, temveč metoda oblikovalskega razmišljanja, kjer je poudarek na uporabniški izkušnji/uporabnosti in ne na izgledu (dizajnu).

Kaj boste pridobili z uvedbo Design thinking procesa razmišljanja?

ZNANJE, kako bolje razumeti končnega uporabnika in učinkoviteje (z boljšo uporabniško izkušnjo) ustvariti produkt ali storitev in ga pred prodajo testirati. S tem pristopom si boste znižali stroške razvoja in priprave kampanj, preverili negotove predpostavke, ustvarili fokus na ciljne kupce in ozavestili pomen razumevanja končnih uporabnikov.

Kaj udeležba na delavnici Design Thinking garantira?

Drugačen pogled na inoviranje, razvoj storitev, produktov in predstavlja prednost pred konkurenco.

Dan boste zaključili z interaktivno delavnico mreženja, na kateri se boste naučili prijemov in trikov s katerimi se nikoli več ne boste znašli v zadregi. Naučili se boste kako pristopiti do ljudi, se predstaviti in obvladati prostor. Nikoli več ne zamudite priložnosti za pogovor s potencialnim partnerjem ali investitorjem!

Datum in kraj: 19. april 2019, od 9.00 do 14.00 ure - Tehnološki park Ljubljana (pritličje stavbe B)

Razpis Obzorje 2020 SME instrument je najbolj priljubljen mehanizem tehnoloških podjetij, s katerim financirajo svoje inovacije, vendar je prijava na razpis kompleksna in zahtevna. Tehnološki park Ljubljana d.o.o., v sodelovanju s TehnoCentrom UM, ponuja edinstveno priložnost, da se na brezplačni delavnici spoznate z razpisom in prisluhnite strategijam priznanega strokovnjaka za pridobivanje sredstev, Kristjanu Zemljiču, ki ima za sabo že več kot 15 uspešnih prijav!

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj