Brezplačno predavanje - »Od podjetnika do managerja«, Idrija

Brezplačno predavanje - »Od podjetnika do managerja«, Idrija

26. 03. 2019

Datum: 26. marec 2019, ob 17. uri

Kraj: Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija

Velikokrat se poraja vprašanje, ali je lahko podjetnik hkrati tudi manager. Gost Rok Stritar vam bo razložil, kje je razlika in zakaj podjetnik ni nujno tudi dober manager. Seveda lahko to postane, pomembno pa je, da vemo, kakšna je razlika med podjetniškimi in managerskimi nalogami.

Podjetnik je tisti, ki postavi vizijo, poslanstvo in naloge ter poiščejo sredstva, da uresniči zadan cilj. Prevzame odgovornost in finančno tveganje, da uresniči potencial ideje na trgu. V tej fazi po navadi ni samo direktor in idejni vodja, ampak velikokrat hkrati računovodja, razvojnik, prodajalec, tajnica, oblikovalec in čistilka. Z razvojem podjetja pa pridejo tudi nove naloge in odgovornosti, večje število zaposlenih, večji obseg poslovanja in vse večji poudarek na vodenju podjetja, kjer pa podjetnik že mora obvladovati tudi managerske naloge in poznati managerska orodja.

Na predavanju vam bo so-ustanovitelj podjetja Kibuba, Rok Stritar, na primeru svoje podjetniške poti in primerov iz prakse opisal tranzicijo od podjetnika do managerja. Odgovoril bo na vprašanje, zakaj podjetnik ni nujno dober manager in katere naloge mora obvladovati podjetnik in katere manager. Predstavil bo glavne izzive pri prehodu iz podjetniškega na managerski način delovanja in kako naslavljati glavne izzive, ki se pojavijo pri razvoju managerskega načina delovanja v podjetju.

Podjetnik mora svoj čas znati ustrezno razporediti in ga dobro obvladovati - a kako to storiti? Kako se pripraviti na vodenje in zaposlovanje novih sodelavcev? In kako pri vsem tem najti še čas za dopust ter zakaj je dobro, da si podjetnik večkrat vzame čas zase?

Več o predavanju

Predavatelj: Rok Stritar, soustanovitelj spletne trgovine Kibuba, sodelavec Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, moderator startup vikendov, mentor v podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in izvajalec podjetniških delavnic. Podjetje Kibuba, ki se ukvarja z maloprodajo gorniške opreme, je bilo ustanovljeno leta 2005 in kljub temu, da je nastalo brez močne podpore kapitala, poznanstev ali predznanja o trgovini, je bilo že v letu 2009 tretje največje podjetje v panogi.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijave so obvezne. Prijavite se lahko na elektronski naslov: mateja.bizjak@icra.si ali po telefonu na številki: (05) 37 43 911. Prijave zbirajo do zasedbe prostih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj