Brezplačna delavnica - »Embalaža: kdo so zavezanci in kaj morajo vedeti?«, Ajdovščina

Brezplačna delavnica - »Embalaža: kdo so zavezanci in kaj morajo vedeti?«, Ajdovščina

12. 02. 2019

Datum: 14. februar 2019, od 13. do 15. ure

Kraj: v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina

Organizator: GZS Severno Primorska gospodarska zbornicaNova Gorica

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Embalaža: kdo so zavezanci in kaj morajo vedeti?«, ki bo potekala 14. februarja 2019, od 13. do 15. ure v prostorih Območno obrtne podjetniške zbornica Ajdovščina.

S 1.1.2019 vstopajo v veljavo nove obveznosti zavezancev, ki dajejo na trg manj kot 15.000 kg embalaže letno. Poleg vpisa v evidenco oseb, ki dajejo embalažo v promet,  so morali ti zavezanci že za leto 2018 voditi evidence o dajanju embalaže v promet. Do najpozneje 31. marca 2019 morajo o tem tudi poročati v pisni ali elektronski obliki. Nove zahteve in omejitve morajo s 1.1.2019 upoštevati tudi distributerji, ki potrošnikom ponujajo plastične nosilne vrečke na prodajnem mestu blaga ali izdelkov.

Izobraževanje je namenjeno embalerjem, pridobiteljem blaga, proizvajalcem in pridobiteljem embalaže, kot tudi distributerjem, ki potrošnikom na mestu prodaje ponujajo plastične nosilne vrečke in se soočajo s temi novimi zahtevami.

Embalaža: kdo so zavezanci in kaj morajo vedeti?

  • prijava in poročanje,
  • skupne sheme in okoljska dajatev.

Kakšne ukrepe načrtuje EU v prihodnosti?

Predavatelj: Antonija Božič Cerar, samostojna svetovalka, Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za varstvo okolja

Antonija Božič Cerar je diplomirala iz metalurgije na Montanistiki FNT, Univerze v Ljubljani. Od 2002 je zaposlena kot samostojna svetovalka v službi za varstvo okolja pri GZS. Pri svojem delu se srečuje s področjem industrijskih emisij, preprečevanja nesreč z nevarnimi snovmi, odpadki kot tudi s pomenom prostovoljnih pobud kot so sistemi ravnanja z okoljem v skladu z zahtevami standardov ISO 14001 in EMAS ter okoljsko označevanje proizvodov. Preden je pričela z delom na Gospodarski zbornici Slovenije je bila zaposlena na Ekoskladu pri ocenjevanju okoljskih projektov iz industrije in njihove priprave za financiranje.  Svoje prve delovne izkušnje je dobila v jeseniški železarni in v Acroniju kot vodja oddelka za varstvo okolja.

Delavnica je brezplačna!

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj