Brezplačni seminar - »Italijanski trg - izzivi in priložnosti« in predstavitev dogodka Forum Agenti Regionali (sestanki z italijanskimi agenti), Ljubljana

Brezplačni seminar - »Italijanski trg - izzivi in priložnosti« in predstavitev dogodka Forum Agenti Regionali (sestanki z italijanskimi agenti), Ljubljana

22. 01. 2019

Datum: 12. februar 2019, ob 9. uri

Kraj: Austria Trend Hotel (dvorana Andromeda), Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabi, da se udeležite brezplačnega seminarja z naslovom: »Italijanski trg - izzivi in priložnosti«,ki bo v torek 12. februarja 2019, ob 9. uri  v Austria Trend Hotelu v Ljubljani (dvorana Andromeda).

V prvem delu seminarja boste izvedeli kako se pripraviti na vstop na tuje trge ter se seznanili z značilnostmi italijanskega 60 milijonskega trga ter z načini vstopa na ta trg. Predavala bo gospa Mateja Milost, podjetnica in predavateljica na univerzi v Novi Gorici, ki že 23 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij ter uradna  zastopnica FORUM AGENTI v Sloveniji.

V drugem delu bodo predstavniki Slovenskega deželnega združenja - Servis predstavili administrativne in davčne značilnosti v Italiji ter spregovorili zahtevah pri varnosti pri delu ter mobilnosti delovne sile.

V okviru seminarja bomo predstavili tudi dogodek FORUM AGENTI REGIONALI (sestanki z italijanskimi agenti), ki bo potekal 19. aprila v Trevisu v Italiji.

Program:

8:30 - 9:00

Registracija

9:00 - 9:05

Uvodni pozdrav, ga. Irena Meterc, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije, SPIRIT Slovenija

9:05 - 10:30

Italijanski trg kot poslovna priložnost - kako se ustrezno pripravimo za vstop na tuje trge, ga. Mateja Milost, podjetnica in predavateljica na univerzi v Novi Gorici, ter uradna  zastopnica FORUM AGENTI v Sloveniji

10:30 - 11:45

Odmor za kavo

11:45 - 12:15

Profil in vloga trgovskih agentov na italijanskem trgu - značilnosti prodaje preko agentov, ga. Mateja Milost
 
Predstavitev dogodka FORUM AGENTI Regionali, ga. Mateja Milost

12.15 - 13:00

Odmor za kosilo

13:00 - 14:30

Predstavitev podpornega sistema SDGZ - Servis, g. Andrej Šik, direktor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja
Administrativne in davčne zahteve v Italiji, g. Ivan Perčič, direktor SDGZ - Servis
Varnost pri delu in mobilnost delovne sile, g. Boštjan Starc, SDGZ Servis

14:30 - 14:45

Razprava - vprašanja in odgovori

Udeležba na poslovnem seminarju je za udeležence brezplačna.

Prijave: Vašo udeležbo lahko potrdite preko elektronske prijavnice do 10. februarja 2019.

Dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: Tina Lukan, Tel: (01) 5309 826, e-naslov: tina.lukan@spiritslovenia.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj