OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Kako sestaviti zmagovalno ekipo za svoj startup?, Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Kako sestaviti zmagovalno ekipo za svoj startup?, Ljubljana

27. 11. 2018

Datum: 4. december 2018, od 16.00 do 19.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Učinkovita gradnja tima je ena izmed pomembnih nalog organizacije. Kljub temu, da vemo, da na uspešnost tima vplivajo številni dejavniki, se veliko pozornosti posveča raznolikosti med člani tima ter njihovim timskim vlogam. Poznavanje timskih vlog ter njihovih značilnosti nam nudi vpogled v delovanje tima, daje nam osnovo za gradnjo učinkovitega tima ter smernice za načrtovanje dejavnosti teambuildinga.

Kako sestaviti zmagovalno ekipo za svoj startup? Kaj gre lahko narobe in kako vnaprej zastaviti delovanje ekipe, da stvari ne gredo narobe? Na predavanju boste prisluhnili Barbari Bregar - Mrzlikar, ki vas bo podrobneje seznanila z metodologijo dr. Adizesa. Vsako podjetje se rodi, razvija, dozori in začenja pešati na enak način. Dr. Adizes je ta proces povzel v krivulji življenjskega ciklusa podjetja. Zaznamujejo ga faze, ki so podobne mejnikom v življenjskem ciklu človeka, vendar se od njega razlikujejo v tem, da je mogoče podjetje, ki je začelo izgubljati sapo, s pravilnim vodenjem oživiti in zagnati nov razvojni cikel. Ključni element uspeha vsakega podjetja so zaposleni, ki jih Adizes razdeli v štiri različne osebnostne tipe. Podjetje potrebuje vse štiri, predpogoj, da lahko v organizaciji razvijejo svoje potenciale in ustvarijo učinkovite time pa je medsebojno zaupanje in spoštovanje.

Predavateljica Barbara Bregar - Mrzlikar je prevzela vodenje CEED centra v Sloveniji s 1. marcem 2008. Pred tem je več kot 10 let delala v podjetju HERMES SoftLab, kjer je imela priložnost spremljati podjetje skozi celoten cikel rasti od malega podjetja do gazele in končno mednarodne korporacije z več kot 800 zaposlenimi. Iz sodelavca za marketing in stike z javnostmi je tekom svoje kariere prevzela vlogo vodje strateškega marketinga ter v zadnjih letih je delovala kot podpora upravi za strategijo in razvoj podjetja. V okviru svoje vloge v CEED-u želi pridobljene izkušnje s področja rasti podjetij prenesti na podjetnike in obenem prispevati k razvoju podjetništva v Sloveniji. Je članica metodološke komisije za izbor Slovenska gazela, član komisije tekmovanja Start:up in član komisije za ocenjevanje najboljše inovacije na Slovenskem forumu inovacij.

Na koncu seminarja pa boste prisluhnili še Janu Dobriloviću, direktorju in soustanovitelju podjetja Next (Beeping). Na kratko bo predstavil svojo podjetniško pot, s poudarkom na pomembnosti postavitve tima. Predvsem kaj bi danes, po že nekaj prehojene poti, spremenil ali se lotil drugače, če bi zdaj začenjal svojo pot.

Predavanje je namenjeno vsem, ki so na začetku svoje podjetniške poti in tistim, ki so že zaorali na podjetniško pot ter se pri svojem vsakodnevnem delu srečujejo s postavitvijo in grajenjem tima.

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj