Na letošnjem forumu Bivanje z lesom o biofilični arhitekturi in dizajnu

Na letošnjem forumu Bivanje z lesom o biofilični arhitekturi in dizajnu

02. 10. 2018

Vir in informacije: Javna agencija SPIRIT Slovenija, 1. 10. 2018, www.spiritslovenia.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji v četrtek, 4. oktobra 2018, v Škocjanskem zatoku pri Kopru pripravlja forum Bivanje z lesom - Slowoodlife. Dogodek je namenjen promociji lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa kot estetsko dovršenega pohištva, opreme ter raznovrstnih unikatnih umetnin.

SPIRIT Slovenija v okviru organizirane promocije lesa in lesnih izdelkov že vrsto let z različnimi aktivnostmi krepi zavedanje o lesu in njegovi kulturni razsežnosti ter spodbuja uporabo lesa tako pri gradnji objektov, kot pri uporabi v vsakdanjem življenju ter usmerja pozornost širše domače in tuje javnosti na kakovostno arhitekturo.

Rdeča nit letošnjega foruma bo biofilija - odnos med naravo in uporabniki, predvsem z vidika zagotavljanja pozitivnih učinkov arhitekture iz lesa in lesenega dizajna na zdravje uporabnikov in občutek povezanosti z okoljem. Biofilična arhitektura in dizajn upoštevata prirojeno človekovo notranjo naklonjenost do narave z vnašanjem naravnih elementov v delovne in bivalne prostore. Raziskave, ki obravnavajo vključevanje narave, predvsem lesenih objektov in opreme iz lesa v grajeno okolje, so dokazale pozitiven vpliv na zdravje uporabnikov, predvsem z vidika zmanjševanja stresa, večje sproščenosti, povečanja ustvarjalnosti, skrbi za naravno okolje, povečano socialno povezanost in želeno psiho-fizično aktivnost.

Forum bosta spremljali dve razstavi, prva Bivanje z lesom – SloWOODlife že poteka v Škocjanskem zatoku. Gre za prikaz najnovejših referenc uveljavljenih graditeljev sodobnih montažnih lesenih objektov in njihovih partnerjev. Razstava je mobilna in fleksibilna, kar pomeni, da se s predstavitvijo k trajnostnemu razvoju usmerjenih izdelkov priključujejo tista slovenska podjetja, ki ustvarjajo kakovosten trg lesnih in ostalih izdelkov povezanih z višjo bivanjsko kulturo sodobnega uporabnika. Druga z naslovom HABITAT: LES 5.0 gradnja, arhitektura, dizajn, ki jo je finančno podprl tudi Direktorat za les, pa bo s svečano otvoritvijo v sredo, 3. oktobra 2018, na Kongresnem trgu prostor dialoga o raznolikosti, specifiki in bivanjski kulturi v sodobni leseni gradnji.

Udeležba na forumu je brezplačna.

Več o dogodku in program je na voljo na www.slowoodlife.si.

Forum Bivanje z lesom organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktoratom za lesarstvo in v sodelovanju z Agencijo Lotos ter revijo VARČNA HIŠA. lesena. montažna. eko.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj