OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačni dogodek - »Zeleni mikrofon« - glas odgovornega turizma, Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Brezplačni dogodek - »Zeleni mikrofon« - glas odgovornega turizma, Ljubljana

18. 09. 2018

Datum: 27. september 2018, med 14. in 17. uro

Kraj: Hiša Evropske Unije, Ljubljana

Vabljeni na brezplačni dogodek z naslovom: »Zeleni mikrofon« - glas odgovornega turizma, ki bo potekal 27. septembra 2018, med 14. in 17. uro v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

Dogodek je namenjen trajnostnemu razvoju in spodbujanju odgovornega turizma na svetovni ravni.

Ker je v zadnjih postalo jasno, da je edino trajnostni razvoj turistične panoge tisti, ki nas bo pripeljal do pozitivnih učinkov na razvoj in družbo, smo Slovenci ponovno vodilni na še enem turističnem področju.

Prvi in prvič na svetu bodo kot plod slovenske ideje, znanja in dela podelili nagrado za prispevek k trajnosti v turističnem vodenju Zeleni mikrofon - glas odgovornega turizma, ki bo podeljen turističnemu vodniku, ki s svojim delom odločilno prispeva k trajnostnemu razvoju svoje turistične destinacije.

Program dogodka

Kot se zavedajo turisti, se zavedajo tudi v organizaciji G-Guides, da je ravno turistični vodnik tisti, ki s svojim znanjem in delom uresničuje (ali pa ne uresničuje) napisane turistične strategije, spodbuja trajnostni razvoj destinacije, vpliva na varovanje okolja, prenaša sporočila o kulturni dediščini in sooblikuje odgovorno potrošnjo ter obnašanje gostov, turistov, obiskovalcev.

Ker v svetovnem merilu ni nagrade, ki bi nagrajevala in eksplicitno spodbujala odgovorno in trajnostno naravnano delo turističnih vodnikov, so se odločili, da iniciativo prevzamejo v organizaciji G-Guides, kjer se za tako ravnanje zavzemajo vsak dan z implementacijo kriterijev trajnosti v dejavnosti turističnega vodenja, z izobraževanjem novih in obstoječih turističnih vodnikov v Sloveniji in tujini ter s prispevki v obliki člankov ter prispevkov na konferencah.

Prijave: Na dogodek se lahko prijavite na e-naslovu: responsibleguides@gmail.com.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.green-microphone.info.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj