POSAVSKA REGIJA: Izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč, Sevnica

POSAVSKA REGIJA: Izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč, Sevnica

04. 09. 2018

Datum: 20. september 2018, ob 11. uri

Kraj: Grad Sevnica

Občina Sevnica v sodelovanju z Občino Krško, Mestno občino Ptuj in ponudniki mestnega jedra Krškega vabi zainteresirane posavske podjetnike, trgovce, gostince in druge deležnike na brezplačno delavnico na temo managementa mestnih središč, ki bo potekala v četrtek, 20. septembra 2018, ob 11. uri na Gradu Sevnica.

Delavnica je namenjena vsem ponudnikom tako iz mestnih središč kot tudi vsem drugim lokalnim ponudnikom, izvajalcem podjetniških, turističnih, kulturnih in športnih dejavnosti, predstavnikom lokalnih skupnosti in vsem, ki si želijo razvoja kraja.

Spremenjene potrošniške navade in porast nakupovalnih centrov so v številnih mestnih središčih povzročile zaton trgovske in drugih dejavnosti.

 

Prazni poslovni prostori in upad obiska lokalnih prebivalcev v mestnih središčih predstavljajo izziv za marsikateri kraj.

 

Prav povezovanje manjših lokalnih ponudnikov ob podpori občinskih uprav ponuja možno rešitev, ki stremi k privabljanju večjega števila obiskovalcev in novih ponudnikov v mestna središča.

 

Potencial modela managementa mestnih središč za oživljanje mestnih središč je prepoznala tudi država, zato Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v letu 2018 financirata tovrsten projekt spodbujanja.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Zaradi omejenega števila mest je potrebna prijava na e-naslov: marko.jesih@obcina-sevnica.si do 11. septembra 2018.

Izvedbo dogodka finančno podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija SPIRIT Slovenija.

»Aktivnost financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj