OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Podjetniški zajtrk - »Kakšna je bila podjetniška pot LUI alumnov« (podjetij Visionect, OriginTrail in Red Orbit), Ljubljana

OSREDNJESLOVENSKA REGIJA: Podjetniški zajtrk - »Kakšna je bila podjetniška pot LUI alumnov« (podjetij Visionect, OriginTrail in Red Orbit), Ljubljana

04. 09. 2018

Datum: 6. september 2018, od 12. do 14. ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Na Podjetniškem zajtrku, ki bo sicer ob 12h, boste slišali tri poslovne poti uspešnih podjetnikov, ki so svojo pot začeli na LUI-ju.

Slišali boste njihove začetne ideje, zakaj so se sploh lotili tega posla in kako upravljajo in ohranjajo kontrolo nad podjetjem v fazi hitre rasti, kot je njihovo.

Prisluhnili boste in jih povprašali:

  • Matej Zalar je soustanovitelj podjetja Visionect. Visionect že 10 let razvija prikazovalnike, ki porabijo 99% manj energije kot klasični LCD in LED prikazovalniki. Najbolj uspešen produkt podjetja je Joan, prikazovalni sistem namenjen organizaciji sestankov, sejnih in konferenčnih sob. Joan uporablja že več kot 5000 podjetij v več kot 80 državah sveta, med drugim tudi NASA, Dell, Lufthansa, Microsoft, Shazam, Disney, Bentley, Stanford University, LEGO, Virgin, N26, ChanZuckerberg Foundation in drugi. Visionect ima 60 zaposlenih v Slo, ZDA in Nizozemskem.
  • Tomaž Levak je ustanovitelj podjetja OriginTrail, ki razvija rešitve za uporabo tehnologije blockchain v dobavnih verigah in logistiki. OriginTrailovo omrežje podjetjem omogoča zanesljivo izmenjavo podatkov med poslovnimi partnerji. Blockchain prinaša sledljivost podatkov, ki jih ni mogoče enostransko spreminjati, kar zmanjša tveganje in poveča učinkovitost procesov. Na tej osnovi se že razvijajo številne nove poslovne aplikacije: primeri uporabe OriginTrailove tehnologije zajemajo preprečevanje ponaredkov, prikaz poti od pridelovalca do prodajnega mesta, lažje certificiranje in boljši nadzor nad dobavnimi verigami. Rešitev že uporabljajo vodilna slovenska prehrambena podjetja, precej časa pa Tomaž preživi tudi na Kitajskem, kjer je OriginTrail prejel nagrado največjega trgovskega podjetja na svetu. Walmartov center za prehransko varnost je OriginTrail prepoznal kot inovativno rešitev za večjo transparentnost v dobavnih verigah.
  • Andraž Štalec je soustanovitelj in direktor podjetja Red Orbit. Podjetje je ustanovil skupaj z Boštjanom Hozjanom, ki je zdaj v podjetju odgovoren za razvoj. Spoznala sta se med študijem računalništva, ko sta ob študiju služila s programiranjem in izdelavo spletnih strani ter pred leti skupaj ustanovila podjetje. Danes so največje slovensko podjetje na področju iskalnega marketinga in spletne analitike in imajo daleč največjo ekipo na tem področju. Andraž je certificiran Google trener, na področju digitalnega marketinga aktiven že od leta 2001. Je redni govornik na različnih domačih in tujih dogodkih (SOF, SEMPL, SMK, Google CEE Varšava, Google Engage Beograd, Fanfara, SKIM, seminarji Akademije Finance in Gospodarske zbornice Slovenije), svetovalec številnim znanim slovenskim in tujim podjetjem. Je avtor več kot 100 člankov s področja digitalnega marketinga.

Podjetniški zajtrk je motivacijski  dogodek, pri katerem gre za prenos znanja iz starejših podjetnikov na mlade, ki so na začetku svoje podjetniške poti in tiste, ki so že zaorali na podjetniško pot.

Udeležba je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj