Bruselj vabi mlade podjetnike!

Bruselj vabi mlade podjetnike!

07. 08. 2018

Vir in informacije: Regionalna razvojna agencija Gorenjske (BSC Kranj), 25.7.2018, www.bsc-kranj.si

Izkušeni podjetniki iz Bruslja, prestolnice Belgije in Evropske unije, iščejo mlade podjetnike, željne novih znanj, izkušenj in poznanstev, da bi v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike z njimi delili svojo paleto izkušenj in izmenjavali poglede na poslovanje.

Belgija je bogata in visoko razvita država in zanimiv, vendar zelo zahteven trg. Zaradi lege in odlične infrastrukture predstavlja pomembno trgovsko, prometno in distribucijo središče, hkrati pa je tu upravno središče Evropske unije in sedež številnih mednarodnih organizacij.

Gospodarstvo temelji pretežno na storitvah (skoraj tri četrtine BDP), industrijski sektor prispeva preostalo četrtino BDP, kmetijstvo pa predstavlja majhen, vendar za samooskrbo pomemben delež v belgijskem gospodarstvu.

Belgija je lahko dober testni trg za ostale zahodnoevropske države, saj daje reprezentativen vzorec potencialnih kupcev in tudi konkurence. Zaradi velike konkurence evropskih, ameriških in azijskih podjetij se je pri prodoru na trg nujno osredotočiti na inovacije, kakovost in konkurenčne cene.

Na BSC Kranj v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike, izvajajo projekt PRACTYCE IV. S sofinanciranjem stroškov v tujini projekt ponujajo priložnost potencialnim podjetnikom in podjetnikom, ki poslujejo manj kot tri leta, da pridobijo nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, v drugih državah Evropske unije. Podjetniki, ki podjetja še nimajo več kot tri leta, si tako lahko olajšajo dostop do novih trgov in iskanja tujih poslovnih partnerjev. V bazi podjetnikov je registriranih že več kot 3.500 mentorjev, vi pa se lahko registrirate tukaj.

V primeru, da iščete poslovne priložnosti tudi v tujini, je Erasmus za mlade podjetnike lahko za vas pravo orodje. Za vsa dodatna vprašanja in informacije glede projekta, vam bodo na BSC Kranj z veseljem pomagali. Kontaktni osebi sta:

Kateri belgijski podjetniki vabijo?

Referenti na točki SPOT svetovanje v Kranju vam pred ali po zaključku izmenjave v tujini brezplačno svetujejo, registrirajo s.p. ali d.o.o. in pomagajo pri prvih korakih na vaši poslovni poti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj