Javni poziv za udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih z jaroslavskimi podjetji, Ljubljana

Javni poziv za udeležbo na poslovnem forumu in B2B srečanjih z jaroslavskimi podjetji, Ljubljana

07. 08. 2018

Poslovni forum s člani gospodarske delegacije iz regije Jaroslavelj v Ruski federaciji bomo izvajali v kasnejšem terminu.

Datum: 2. oktober 2018, med 10. in 12. uro

Kraj: Grand Hotel Union (Modri salon), Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija med 1. in 2. oktobrom 2018 skupaj s partnerji organizira dvodnevni delovni obisk gospodarske delegacije iz ruskega Jaroslavlja v Sloveniji. V tem času bodo potekali obiski jaroslavskih podjetij v slovenskih državnih institucijah ter poslovni forum z B2B srečanji med jaroslavskimi in slovenskimi podjetji ter obiski jaroslavskih podjetij v slovenskih podjetjih.

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se je jeseni 2014 v Jaroslavlju že mudila delegacija 23 slovenskih podjetij, sledil je povratni obisk 15 jaroslavskih podjetij v Sloveniji v letu 2015. Tokratni obisk iz Jaroslavlja pa je namenjen nadaljnji krepitvi poslovnih, partnerskih in prijateljskih vezi med podjetji in institucijami iz obeh držav. V času obiska bomo v Ljubljani organizirali poslovni forum z b2b pogovori med slovenskimi in jaroslavskimi podjetji. Zainteresirana podjetja se lahko na posamezni dogodek prijavijo najkasneje do vključno petka, 31. avgusta 2018.

Opomba: pridržujemo si pravico do dopolnitev programa.

Vabljeni na Poslovni forum v Ljubljani , ki bo potekal v torek, 2. oktobra 2018, med 10. in 12. uro v Grand Hotelu Union (Modri salon) v Ljubljani.

Regija Jaroslavelj z več kot 1,3 milijiona prebivalci je industrijsko relativno močna, predvsem na področju lesno-predelovalne industrije, gumarstva in avtomobilske industrije, razvito ima tudi kmetijstvo, ponaša pa se tudi s peto največjo naftno rafinerijo v Ruski federaciji. Vlada jaroslavske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v Evropski uniji in širše. Še posebej veliko priložnosti za vzpostavitev sodelovanja med Slovenijo in Jaroslavljem je na naslednjih področjih - javna infrastruktura, predvsem gradbeništvo, gradbeni inženiring in lesno-pohištvena industrija; telekomunikacije in informacijsko-komunikacijske tehnologije; kovinsko predelovalna industrija; avtomobilska industrija; farmacevtska industrija in medicina; prehrambna industrija in turizem. Velika je tudi kompatibilnost lesno predelovalne industrije obeh gospodarstev, saj sta tako Slovenija kot tudi Jaroslavelj izdatno poraščena z gozdovi in je tako uporaba lesne (bio)mase kot tudi prenos tehnologij za predelavo te mase kompatibilen za obe gospodarstvi.

Obisk gospodarske delegacije iz Jaroslavlja pripravlja SPIRIT Slovenija pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo  v sodelovanju z Regionalnim centrom za podporo izvozu regije Jaroslavelj v Ruski federaciji.

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite poslovnega foruma in izkoristite priložnost za srečanje z jaroslavskimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih stikov.

Kotizacije za udeležbo ni.

Rok za prijavo je 31. avgust 2018.

Prijave in dodatne informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Kontaktna oseba: ga. Tanja Drobnič, Tel: (01) 589 18 94, e-naslov: Tanja.Drobnic@spiritslovenia.si.

Elektronski dokumenti:

Zainteresirana ruska podjetja:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj