Sprememba ciljne skupine javnega povabila Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli.me 2017/2019

Sprememba ciljne skupine javnega povabila Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli.me 2017/2019

31. 07. 2018

Vir in informacije: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, 10. 7. 2018, www.mddsz.gov.si

Zavod RS za zaposlovanje z 10. julijem 2018 spreminja kriterije ciljne skupine Javnega povabila za operacijo »Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli.me 2017/2019«, in sicer se osebe starejše od 50 let ter osebe z nedokončano ali končano največ osnovnošolko izobrazbo, ki so stare 30 in več let že takoj po prijavi v evidenco brezposelnih lahko vključijo v subvencionirano zaposlitev. Subvencijo od 5.000 do 7.000 EUR dodelijo delodajalcem na podlagi javnega povabila, ki je odprto do porabe sredstev, najdlje do 31. 7. 2019.

V program se tako lahko vključi brezposelna oseba, ki izpolnjuje vsaj enega od naslednjih kriterijev:

  • je starejša od 50 let;
  • je dopolnila najmanj 30 let in je vsaj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih;
  • ima nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo in je dopolnila najmanj 30 let;
  • je dopolnila 30 let ali več in je po vključitvi v programe socialne vključenosti in aktivacije znova postala dejavna na trgu dela.

Namen javnega povabila ostaja spodbujanje  zaposlovanja oseb iz ciljne skupine, izboljšanje dostopa do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve ter boljša socialna vključenost ter enake možnosti na trgu dela. Hkrati program prispeva k zmanjšanju neskladij med ponudbo kandidatov in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela.

Delodajalci oddajo ponudbe za subvencionirano zaposlitev elektronsko, na portalu za delodajalce. Zavoda RS za zaposlovanje. Pred prvo uporabo portala se je potrebno registrirati. Oddaja ponudb je možna najkasneje do 31. 7. 2019 do 14.45, ko se izteče končni rok javnega povabila, oziroma do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev za posamezno regijo ali koledarsko leto.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci na Zavodu RS za zaposlovanje objaviti prosto delovno mesto. To lahko storijo elektronsko na portalu za delodajalce. Na podlagi tega jim Zavod RS za zaposlovanje napoti brezposelne osebe iz ciljne skupine povabila glede na zahteve delovnega mesta. Delodajalec izmed napotenih brezposelnih oseb izbere ustreznega kandidata. Po zaključenem postopku izbora se prijavi na javno povabilo. Predloži lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število kandidatov iz ciljne skupine brezposelnih, kot je opredeljeno v javnem povabilu.

Brezposelni mladi se glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega svetovalca ali svetovalko pri uradu za delo, kjer so prijavljeni.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj