Poslovno razvojna delegacija s področja robotike na Dansko (Odense)

Poslovno razvojna delegacija s področja robotike na Dansko (Odense)

29. 06. 2018

Datum: od 9. do 11. septembra 2018

Kraj: Danska, Odense

Ministrstvo za zunanje zadeve RS, skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Kompetenčnim centrom Roboflex ter Strateško-razvojnim inovacijskim partnerstvom Tovarne prihodnosti, organizira poslovno razvojno delegacijo slovenskih podjetij in institucij v Odense na Danskem.

Danska velja za eno najbolj aktivnih držav pri spodbujanju razvoja robotike v EU. Posebno vlogo v robotiki ima mesto Odense. V manj kot desetih letih po zaprtju ladjedelnice, ki je nudila zaposlitev večine prebivalcev leta 2009, je Odense postalo središče, kjer imajo danes sedež svetovno prepoznavni kompetenčni centri s področja robotike in dronov. Odense Robotics je visokotehnološki ekosistem, ki vključuje več kot 120 podjetij, ki se ukvarjajo z robotiko in avtomatizacijo, dobavitelje, izobraževalne in raziskovalne institucije, investicijski kapital ter javne akterje.

Udeležba v delegaciji je namenjena slovenskim podjetjem in institucijam, ki se ukvarjajo z razvojem robotike in avtomatizacije ali/in vpeljavo le teh v svoje proizvodne procese in se želijo udeležiti poslovnih mreženj z mednarodnimi strokovnjaki ter danskega sejma robotike R-18.

Udeleženci poslovno razvojne delegacije bodo imeli možnost spoznati člane in predstavnike Danskega združenja inženirjev (IDA), The Maersk Mc-Kinney Moller Institute, RoboCluster, LHConsult in Odense Robotics,  kot tudi obiskati sejem robotike R-18, ki ga bosta 11. septembra 2018 otvorila župan mesta Odense Peter Rahbæk Juhl in danski minister za zunanje zadeve Anders Samuelsen. Slovenskim akterjem s področja robotike bo namenjen poseben dogodek, kjer bodo danskim partnerjem predstavili svoje dosežke in rešitve.

Danski partnerji pri organizaciji so Dansko združenje inženirjev (IDA), RoboCluster - nacionalna inovacijska mreža, ki združuje dansko strokovno znanje na področju raziskav, razvoja in oblikovanja robotike ter organizatorji sejma robotike R-18.

Predvideni program obiska:

Nedelja, 9. september 2018

Let Ljubljana - Kopenhagen (17:05 – 18:55).
Nočitev

Ponedeljek, 10. september 2018

Transfer Kopenhagen - Odense.

Lokacija: Dalum Landbrugskole, Odense

Upravljanje inovativnih mrež in grozdov/ Globalni trendi inovacij in novi poslovni modeli

Poslovno mreženje s člani IDA ter ostalimi partnerji projekta

Torek, 11. september 2018

Lokacija: Odense Congress Centre (lokacija sejma R-18)

Predstavitev Roboclustra, AutomationsBoost programa, The Maersk Mc-Kinney Moller Institute.

Predstavitev slovenskih podjetij (o.p. predstavitve bodo potekale na sejemski lokaciji in bodo odprte za vse obiskovalce sejma)

Matchmaking/Networking  (fokus prvega dne sejma je na izvozu in pospeševanju prodaje; glavni organizator je danski Trade Council)

Keynote presentation  (R18 Main Stage), HansPeter Fässler, Chairman and Co-founder, ANYbotics, Theme: the future of fully maneuverable robotics and the business impact

Transfer Odense - Kopenhagen

Let Kopenhagen - Ljubljana (20:00 - 21:50)

Natančnejši program poslovno razvojne delegacije bo zainteresiranim institucijam in podjetjem na voljo naknadno.

Prijave: Slovenska podjetja in institucije vabimo, da izkažejo svoj interes za sodelovanje v delegaciji z izpolnjeno elektronsko prijavnico v angleškem jeziku do petka, 3. avgusta 2018Kotizacije ni.

Prosimo vas, da natančno izpolnite rubriko "Key information on the company business activities".

Stroške letalskega prevoza in hotelskih namestitev krijejo udeleženci sami.

Dodatne informacije:

Elektronski dokumenti:

SPIRIT Slovenija delegacijo organizira skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Kompetenčnim centrom Roboflex ter Strateško-razvojnim inovacijskim partnerstvom Tovarne prihodnosti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj