Brezplačni seminar - »Kako premagati ovire pri poslovanju z Avstrijo?, Dravograd

Brezplačni seminar - »Kako premagati ovire pri poslovanju z Avstrijo?, Dravograd

29. 05. 2018

Datum: 6. junij 2018, ob 9. uri

Kraj: DVOREC BUKOVJE, Bukovje 13, Dravograd

Spremembe v Avstriji predstavljajo podjetnikom veliko administrativno breme - pri sebi morajo imeti skoraj celo personalno mapo, prevedeno v nemščino, ki mora biti usklajena z avstrijsko zakonodajo, pa tudi z slovensko zakonodajo, na katero pogosto pozabimo.

V Sloveniji se je pričel uporabljati Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, ki določa pogoje, pod katerimi lahko fizične in pravne osebe iz Slovenije, začasno napotijo svoje zaposlene v tujino, in pod katerimi pogoji lahko tuja podjetja začasno napotijo delavce v Slovenijo.

Pogoji za pridobitev A1 so se s 1. 1. 2018 zaostrile - k elektronskemu vprašalniku moramo prilagati tudi pogodbe o zaposlitvi. Ali so te pogodbe zakonite?

Inšpektorat za delo v letu 2018 predvideva poostrene kontrole podjetij, ki napotujejo svoje zaposlene v tujino. Novi Zakon prav tako določa, da v zadnjih treh letih ne boste smeli biti pravnomočno kaznovani s strani inšpektorata za delo, več kot enkrat.

Veste kako se izognit sankcijam v Sloveniji, da bo napotitev lažje potekala?

Seminar je namenjen podjetnikom iz občin Kungota, Hoče - Slivnica, Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi. Izvedbo seminarja omogoča RRA Koroška v okviru izvajanja Programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013 – 2018; Inštrument 5: Promocija gospodarstva in območja podravske in koroške regije za privabljanje zunanjih in domačih vlagateljev.

Program dogodka

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Prijavite se lahko do 4. 6. 2018 oz. do zapolnitve mest (število mest je omejeno). E-prijavnico najdete tukaj.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Jani Vauh, e-naslov: jana.vauh@rra-koroska.si, Tel: (05) 90 85 187 in Tjaši Havnik, e-naslov: tjasa.havnik@rra-koroska.si, Tel: (05) 90 85 183.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj