Brezplačna delavnica - »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«, Jesenice

Brezplačna delavnica - »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«, Jesenice

26. 04. 2018

Datum: 18. maj 2018 od 9. do 12. ure

Kraj: v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, na naslovu Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Organizator: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu SPOT svetovanje Gorenjska

Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: gostincem, proizvajalcem živil in pijač (slaščičarne, kavarne, bari, pekarne, trgovine), javne ustanove (vrtci, šole, bolnišnice, domovi za starejše in ostali zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano), turističnim kmetijam in dopolnilnim dejavnostim na kmetiji, prevoznikom živil,…

Vsebina delavnice:

  • Slovenska in EU zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil,
  • Varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki),
  • Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
  • Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);
  • Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) – dopolnitev  HACCP dokumentacije,
  • Vodenje HACCP dokumentacije;
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Prijava: Obvezne so prijave na e-naslov: dina@ragor.si. Prijave sprejemajo do zapolnitve prostih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj