Javni razpis za ukrep Subvencioniranje vzreje čebeljih matic v letu 2018

Javni razpis za ukrep Subvencioniranje vzreje čebeljih matic v letu 2018

27. 03. 2018

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 19, Datum: 23. 3. 2018, Stran: 712

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev v okviru ukrepa Subvencioniranje vzreje čebeljih matic za leto 2018.

Predmet podpore je dodelitev nepovratnih sredstev vzrejevalcem čebeljih matic, če so vsaj za 0,1 odstotek povečali vzrejo kakovostnih plemenskih (rodovniških in gospodarskih) čebeljih matic v letu 2018.

Predmet podpore je tudi dodelitev nepovratnih sredstev vzrejevalcem čebeljih matic za vzdrževanje trotovskih linij na plemenilni postaji.

Več

Pogoji za sodelovanje: Vlagatelji za ukrep Subvencioniranje vzreje čebeljih matic za leto 2018 so vzrejevalci, ki so v obdobju od 1. maja 2016 do 31. avgusta 2017 vsaj za 0,1 odstotek povečali vzrejo kakovostnih plemenskih (rodovniških in gospodarskih) čebeljih matic v skladu s predpisom, ki ureja zootehniške standarde za plemensko kranjsko čebelo, in vzrejevalci, ki izpolnjujejo pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v 4. poglavju tega javnega razpisa.

Vlagatelj je lahko tudi vzrejevalec čebeljih matic, ki vzdržuje trotovske linije na plemenilni postaji.

Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost razpisa: Skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 29.800 EUR.

Razpisnik: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Rok: Rok za prijavo je do vključno 18. 4. 2018.

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je vlagateljem na voljo na spletni strani Ministrstva: www.mkgp.gov.si in Agencije: www.arsktrp.gov.si.

Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj