Povabilo na natečaj za »Naj izdelek« razstavljen na promocijski razstavi Čar lesa 2018

Povabilo na natečaj za »Naj izdelek« razstavljen na promocijski razstavi Čar lesa 2018

13. 03. 2018

Vir in informacije: Društvo za zaščito lesa Slovenije, www.dzls.si

Z namenom vzpodbuditi mlade za lesarski poklic in obdelavo ter oblikovanje lesa Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Društvom za zaščito lesa Slovenije objavljajo natečaj za izdelke, razstavljene na promocijski razstavi Čar lesa, v Cankarjevem domu v Ljubljani, od 14. do 20. maja 2018.

Najbolj inovativen razstavni izdelek bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo nagradilo in sicer:

  • »naj izdelek«, razstavljen na Čaru lesa 2018 (1000 EUR) in
  • »naj izdelek« mladega udeleženca srednje oz. višje šole (1000 EUR).

Vabimo vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjate s predelavo, obdelavo in oblikovanjem lesa, še zlasti pa srednje in višje lesarske šole Slovenije, da prijavite eksponate na razstavo v Cankarjevem domu. Pogoji sodelovanja z izdelki na razstavi Čar lesa so navedeni v razpisu in prijavi izdelka za Čar lesa 2018. Izmed prijavljenih izdelkov bo strokovna komisija izbrala en »naj izdelek« Čar lesa 2018 in en »naj izdelek« mladega udeleženca srednje oz. višje lesarske šole, v kolikor se bo na razpis javilo vsaj pet slovenskih šol.

Rezultat natečaja bo objavljen na spletni strani: www.carlesa.si, podelitev nagrade pa bo potekala v Cankarjevem domu v sredo, 16. maja 29018 v okviru strokovnega posveta in predstavitve razstavljenih izdelkov »Izdelek se predstavi«.

Prijave in dodatne informacije: Informacijo o pogojih sodelovanja, oglaševanja in prijavni obrazec najdete na spletni strani: www.carlesa.si, kjer lahko po e-pošti pošljete prijavo izdelka na e-naslov: carlesa.prireditev@gmail.com. Za vsak izdelek, je potrebno izpolniti ločeno prijavo s fotografijo. Rok za prijavo eksponatov na razstave je 2. april 2018 do 12 ure.

Za podrobnejše informacije sta vam na voljo Franc Pohleven, e-naslov: franc.pohleven@bf.uni-lj.si, GSM: 031 390 393 ali Borut Kričej, e-naslov: borut.kricej@gmail.com, GSM: 041 862 812.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj