Brezplačno dvodnevno usposabljanje - »Družinska podjetja - Kako zagotoviti uspešno poslovanje in izvesti prenos lastništva?«, Murska Sobota

Brezplačno dvodnevno usposabljanje - »Družinska podjetja - Kako zagotoviti uspešno poslovanje in izvesti prenos lastništva?«, Murska Sobota

13. 03. 2018

Datum: 21. in 22. marca 2018, med 10. in 15. uro

Kraj: Pomurska gospodarska zbornica (dvorana IV. nadstropje), Lendavska 5A, Murska Sobota

SPOT SVETOVANJE POMURJE vas skupaj s partnersko organizacijo Pomursko gospodarsko zbornico vabi na brezplačno dvodnevno usposabljanje z naslovom: »Družinska podjetja - Kako zagotoviti uspešno poslovanje in izvesti prenos lastništva?«, ki bo potekalo 21. in 22. marca 2018, med 10.00 in 15.00 uro v prostorih Pomurske gospodarske zbornice (dvorana IV. nadstropje), Lendavska 5A, Murska Sobota.

Namen usposabljanja:

Družinska podjetja predstavljajo pomemben del gospodarstva. V Sloveniji je kar 83% družinsko vodenih in spadajo v večini med mikro in majhna podjetja.

Z usposabljanjem želimo ponuditi strokovno podporo pri upravljanju, vodenju družinskih podjetij ter pripravi prenosa poslovanja družinskih podjetij na naslednjo generacijo. Družinska podjetja se namreč razlikujejo od drugih podjetij z vidika poslovanja, vodenja in nastopanja na trgu, zato je tovrstna podpora nujna za dolgoročno preživetje podjetij.

Vsebina/program:

Poudarek praktičnega in poglobljenega usposabljanja bo na dolgoročnih ureditvah družinsko - poslovnih razmerij na način, da bo podjetje uspešno na dolgi rok, družina pa bo ostala povezana in v dobrih odnosih, saj je ključno, da pri poslovanju in posledično v primeru prenosa odgovornosti ne pride do konfliktov, ki so pogubni kar za 2/3 družinskih podjetij.

PROGRAM 1. DAN

  1. Uvod - specifičnost družinskih podjetij - prednosti in slabosti
  2. Pomen načrtovanja prenosa družinskega posla
  3. 7 najpogostejših in najdražjih napak pri prenosu družinske dejavnosti s primeri
  4. 12 potrebnih korakov za uspešen prenos družinskega podjetja na potomce s primeri

PROGRAM 2. DAN

  1. Kako in zakaj formirati družinsko ustavo ter njen pomen
  2. 7 stebrov Inštituta MoST za uspešen prenos družinskega podjetja
  3. Kako doseči pravičen - celosten družinski dogovor ter zakaj je to pomembno
  4. Davčni in pravni vidik prenosa družinskega podjetja ter katere pogodbe je potrebno sestaviti
  5. Konkretni praktični primeri in ugotavljanje pridobljenega znanja in vedenja

Vse teme bodo obravnavane skozi praktične primere iz prakse predavatelja!

Usposabljanje bo obsegalo tudi praktične vaje, kjer se bo osvojeno znanje preizkušalo na konkretnih primerih.

Strokovni izvajalec: Uroš Kavs, svetovalec za družinsko podjetništvo

Je izkušen strokovnjak in podjetniški svetovalec s področja svetovanja družinskim podjetjem. Izhaja iz družinskega podjetja Kovinoplast, ki ga je pred leti prevzel njegov mlajši brat. Skoraj 20. let je bil zaposlen v domačem podjetju, v katerem je bila dejavna celotna družina. Zato do potankosti pozna problematiko v povezavi z odnosi, konflikti in povezanostjo družinskih članov v tovrstnih podjetjih.

Je pisec več strokovnih knjig in prispevkov na temo poslovanja in prenosa družinskih podjetij na naslednike. Pomagal je preko 150 podjetjem, ki so svoje odnose uredili dolgoročno, kar je pogoj za nadaljevanje uspešnega poslovanja. Preučuje odnose v družinskih podjetjih,  saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v poslu srečeval tudi v domačem podjetju.

Ustanovil je Inštitut M.O.S.T. preko katerega Izvaja družinsko - poslovno - premoženjsko svetovanje in mediacijo z namenom doseči pošten družinski dogovor, ali pa dogovor med prijatelji v večosebnih družbah, s ciljem ohraniti pristne medsebojne odnose in podjetju zagotoviti uspešnost na dolgi rok.

Trajanje usposabljanja: 12 šolskih ur, vsak dan 6 šolskih ur med 10.00 in 15.00 uro (všteta 2 odmora). Za okrepčila med odmori bo poskrbljeno.

Prijave: Prijave sprejemajo do 20. 3. 2018 oz. do zapolnitve mest na e-naslov: roman.wolf@gzs.si.

Delavnica je za vse udeležence brezplačna, število mest je omejeno!

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj