Brezplačni dogodek - »Novosti na področju oblikovanja LEAN ORGANIZACIJE«, Šmarješke Toplice

Brezplačni dogodek - »Novosti na področju oblikovanja LEAN ORGANIZACIJE«, Šmarješke Toplice

06. 02. 2018

Datum: 16. februar 2018, od 8.30 do 15. ure

Kraj: DEMETRA Lean Way d.o.o., Bela Cerkev 9, Šmarješke Toplice

Vabljeni na brezplačni dogodek na katerem boste spoznali novosti na področju oblikovanja LEAN ORGANIZACIJE.

Kako lahko še izboljšate rezultate vaših Kaizen projektov?

Japonske tehnike izboljševanja se že desetletja posnemajo po vsem svetu in med najbolj uveljavljene sodi tudi Kaizen. V osnovi je izraz Kaizen sestavljen iz japonske besede »kai«, ki pomeni »sprememba«, in besede »zen«, ki pomeni »na boljše«.

V slovenskem jeziku terminu Kaizen, najbolj ustreza beseda izboljšava. Kaizen ne pomeni le eno metodo ali težnjo po stalnem izboljševanju, temveč veliko več. Kaizen je lahko posamična izboljšava ali sistem izboljševanja. Poznamo ga kot enkratni ali nekajurni dogodek. V družino Kaizen lahko uvrstimo različne oblike reševanja problemov, izvaja se lahko tudi v obliki projektov.

Ste že kdaj slišali za Kobetsu Kaizen? Gre za projekt v trajanju treh do maksimalno šest mesecev, ki ga izvedemo na stroju, da eliminiramo določeno družino izgub ali izgube na določeni operaciji. Projekti Kaizen znajo biti kompleksni in lahko obsegajo mnogo podatkov in aktivnosti z odgovornimi osebami, kar je pogosto težko nadzorovati.

Tudi za to obstaja rešitev! Z digitalnimi orodji PERFORMANCE STORYBOARD®, lahko nadomestite množico klasičnega dela na papirju, panojih in obenem izboljšate nadzor Kaizen procesov.

Kako je mogoče z manj narediti več, vam bodo predstavili na kratki delavnici in s praktičnimi primeri, ki vam jih bo ob pomoči sodelavcev, predstavil g. Bojan Šinkovec, specialist za metode stalnega napredovanja.

PERFORMANCE STORYBOARD® je univerzalna rešitev, ki vam ne olajša zgolj procesa Kaizen, temveč lahko z njo optimizirate še mnoge ostale procese stalnega izboljševanja, ker pridobite:

  • 25 % časa zaradi iskanja ali pridobivanja informacij,
  • 45 % učinkovitosti, ki jo izgubite zaradi nenadzorovanih procesov,
  • orodja, ki vam pomagajo do boljših rešitev ali odločitev.

Več o dogodku

Prijave: e-naslov: info@demetra-leanway.com

Dodatne informacije: Tel: (07) 30 73 081 ali 041 928 618, Spletna stran: www.demetra-leanway.com

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj