Novomeška občina bo sofinancirala najem poslovnih prostorov v mestnem jedru

Novomeška občina bo sofinancirala najem poslovnih prostorov v mestnem jedru

19. 12. 2017

Vir in informacije: STA, 9. 12. 2017, www.sta.si

Mesta občina Novo mesto je te dni objavila javni poziv za sofinanciranje najemnin za poslovne prostore v novomeškem mestnem jedru. Na razpis se lahko prijavijo v teh delujoči najemniki, predvidena vsota razpisanih sredstev je 36.000 evrov. Z razpisom želijo spodbuditi podjetnike in hkrati okrepiti ponudbo novomeškega mestnega jedra.

Na razpis se lahko prijavijo samostojni podjetniki, mikro, mala in srednje velika podjetja, socialna podjetja ter zavodi, ki delujejo ali bodo delovali v prostorih v okrožju novomeškega mestnega jedra in imajo svojo tamkajšnjo dejavnost pogodbeno urejeno za tekoče ali prihodnje leto.

V primeru, da pogodbe še niso sklenili, se lahko prijavo z izjavo o nameri lastnika poslovnega prostora. Razpis ne velja za podjetja oz. zavode, ki so v stečajnem postopku, postopku prenehanja, prisilne poravnave ali likvidacije.

Omenjeni razpis za letos predvideva podporo v skupnem znesku 24.000 evrov in za prihodnje leto 12.000 evrov. Najvišje možno sofinanciranje je polovica najemnine in največ do pet evrov na kvadratni meter. Upravičeni strošek je neto najemnina brez vključenih davčnih dajatev.

Na novomeški občini bodo prijave odpirali zadnji dan vsakega meseca. Prvo odpiranje vlog bo v ponedeljek.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj